Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του τέως δημάρχου επί της απόφασης 12ετούς κάθειρξης για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης.
Απορρίφθηκε από  τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, όπως γνωστοποίησε ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Με τη συγκεκριμένη αίτηση ο κ. Παπαγεωργόπουλος διεκδικούσε την ακύρωση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ. Με την αμετάκλητη απόφαση του Άρειου Πάγου, ο τέως δήμαρχος κρίνεται οριστικά ένοχος από την ελληνική Δικαιοσύνη για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης.
Σε ανακοίνωσή του ο τέως δήμαρχος έκανε λόγο για απόφαση σκοπιμότητας, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος επελέγη ως «αποδιοπομπαίος τράγος κα εξιλαστήριο θύμα».
Ο κ. Μπουτάρης πάντως επανέλαβε ότι θα ξεκινήσει ο δήμος τη διεκδίκηση των χρημάτων από την υπόθεση της υπεξαίρεσης. «Είχαμε ζητήσει καταρχήν τις 50.000 για ηθική βλάβη πουν υπέστη ο δήμος και εν συνεχεία για να μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά τη διεκδίκηση όσων χρημάτων μπορούν να επιστρέψουν στον δήμο. Αυτό εμάς μας ικανοποιεί, φαντάζομαι όχι τον πρώην δήμαρχο», είπε ο κ. Μπουτάρης.
Για θετική εξέλιξη, σχετικά με τη διεκδίκηση των χρημάτων, έκανε λόγο η επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη Ρία Καλφκάκου.
Πηγή: voria.gr