Απο την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας (Κ.Ε.ΔΗ.Κ.) ανακοινώνεται οτι από τις 24/04 εως και 27/04/2018 θα πραγματοποιηθούν «Περιβαλλοντικές Δραστηριότητες» από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κασσάνδρας, στο πλαίσιο της συμμετοχής στις δράσεις του “Let’s do it Greece”.

Πρόγραμμα περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων

  • 24/04 Καθαρισμός σχολικού περιβάλλοντος από το ΚΔΑΠ Παλιουρίου στις 17.30
  • 25/04 Καθαρισμός ακτής της τοπικής κοινότητας Ν.Σκιώνης από το ΚΔΑΠ Ν.Σκιώνης στις 17.30
  • 25/04 Δημιουργία λαχανόκηπου και μικρής φωλιάς πουλιών από το ΚΔΑΠ Παλιουρίου στις 16.00
  • 27/04 Καθαρισμός ακτής-Ποσείδι και σχολικού περιβάλλοντος από το ΚΔΑΠ Καλάνδρας στις 17.00

1η Γιορτή Αθλητισμού «Εὖ ἀγωνίζεσθαι»

Επίσης η Κ.Ε.ΔΗ.Κ. σε συνεργασία με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Καλάνδρας, Ν. Σκιώνης και Παλιουρίου διοργανώνουν την 1η Γιορτή Αθλητισμού «Εὖ ἀγωνίζεσθαι». Η δράση έχει ως στόχο να καλλιεργήσει και να ενισχύσει το αθλητικό πνεύμα στα παιδιά και ευελπιστούμε να θεσμοθετηθεί. Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για τα παιδιά, καθώς μέσω της φυσικής δραστηριότητας υποβοηθάτε η ανάπτυξη των παιδιών και βελτιώνετε τόσο η σωματική όσο και η ψυχική τους υγεία.

Οι αγώνες κλασικού αθλητισμού αφορούν τα αθλήματα ρίψεων (σφαιροβολία, ακοντισμός)και θα περιλαμβάνουν 5 κατηγορίες αθλητών με βάση την ηλικία. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής και στους τρείς πρώτους αθλητές από κάθε κατηγορία θα απονεμηθεί μετάλλιο.

Η 1η Γιορτή Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαϊου 2018 και ώρα 10.00π.μ. στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Καλάνδρας. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα εκτεθούν εικαστικά έργα των παιδιών στην αίθουσα του ΚΔΑΠ Καλάνδρας.