Ήδη στο δήμο Κασσάνδρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με Πρόεδρο το Δημήτρη Σωτηριάδη.  Η δημιουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ήταν μία  από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε η δημοτική αρχή Κασσάνδρας από το 2014, και υλοποιήθηκε εφόσον άνοιξε ο δρόμος και ουσιαστικά για τη δημιουργία ανάλογων φορέων.

Σύμφωνα με το  σχεδιασμό του φορέα το Λιμενικό Ταμείο θα παραλάβει τις λιμενικές εγκαταστάσεις  και τη ζώνη λιμένος στο δήμο ώστε να είναι υπεύθυνο για την εύρυθμη λειτουργία τους. Όπως τόνισε εξάλλου ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης,  θα αναλάβει τη  διαχείριση και εκπόνηση μελετών για τουριστικά και αλιευτικά καταφύγια σε όλο το δήμο. «Η σημερινή διοίκηση θα αλλάξει το τοπίο των λιμενικών εγκαταστάσεων», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Στην Κασσάνδρα σύμφωνα με το δήμαρχο συμβαίνει το παράδοξο να υπάρχει μια ακτογραμμή εκατοντάδων χιλιομέτρων με μια μόνο επίσημη λιμενική εγκατάσταση αυτή της Νέας Σκιώνης.

«Προτεραιότητα είναι να δημιουργηθεί ένα  δίκτυο τουριστικών καταφυγίων ανά 15 με 30 μίλια και να μπορεί να ελλιμενιστεί κάποιος που για παράδειγμα ταξιδεύει από τις Σποράδες για Θεσσαλονίκη. Για  σκοπό αυτό θα γίνουν μελέτες σε Σίβηρη, Νέα Φώκαια και Πευκοχώρι», αναφέρει ο κύριος Κυρίτσης.
Το Λιμενικό Ταμείο θα διευκολύνει και  τη λειτουργία της εγκατάστασης στη Νέα  Σκιώνη. Θα ορίσει τις θέσεις που δένουν τα πλοία και θα διευθετήσει ζητήματα όπως ο ηλεκτροφωτισμός  και η καθαριότητα.

Έδρα του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα είναι το πρώην δημαρχείο Παλλήνης που βρίσκεται στη Χανιώτη. Σύμφωνα με το δήμαρχο οι εγκαταστάσεις είναι επαρκείς και πολύ καλές.  Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης καθώς το θεσμικό πλαίσιο ορίζει τη λειτουργία των δημοτικών Λιμενικών Ταμείων σε περιοχές όπου υπάρχουν λιμενικές εγκαταστάσεις.