Σεισμός 4,6 ρίχτερ έγινε χτες το βράδυ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Πευκοχώρι (48 χιλιόμετρα νότια του Πολυγύρου και 95 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης).
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:20 το ξημέρωμα του Σαββάτου και ήταν αρκετά επιφανειακός καθώς είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.
Περίπου 10 λεπτά αργότερα, από το ίδιο επίκεντρο προκλήθηκε και νέα δόνηση μεγέθους 3,3 ρίχτερ.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εντοπίζει το επίκεντρό του στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιομέτρων ανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
Της δόνησης που είχε μέγεθος 4,6 ρίχτερ σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο ακολούθησαν τρεις ακόμα με την μεγαλύτερη από αυτές να σημειώνεται στις 4:34 τα ξημερώματα του Σαββάτου και να έχει μέγεθος 4,3 ρίχτερ.
Όλες οι δονήσεις έγιναν αισθητές τόσο στη Χαλκιδική όσο και στη Θεσσαλονίκη καθώς προέρχονται από το ίδιο επίκεντρο που εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Πευκοχώρι (48 χιλιόμετρα νότια του Πολυγύρου και 95 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης).
Ενημέρωση
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στις 4.35π.μ., 116 χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.