Μετά τις απανωτές προκλήσεις σε Αιγαίο, Κυπριακή ΑΟΖ, ελληνικά νησιά και όχι μόνο, ξαφνικά ο Ερντογάν εμφανίζεται υπέρμαχος της ειρήνης με την Ελλάδα!
Δεν ξέρουμε αν οφείλεται στο γεγονός ότι εκτιμητές όπως ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος αναφέρουν ότι δεν πρόκειται μέχρι τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία να γίνει κάποιο θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, πάντως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Τουρκικό κανάλι NTV, εμφανίστηκε κυριολεκτικά αγνώριστος!

“Τώρα θέλουμε ειρήνη, η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, φάνηκε να στήριξε μια ειρηνική διευθέτηση των θεμάτων με την Ελλάδα, λέγοντας πως δεν θέλει άλλες εντάσεις.
Μάλιστα αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο».
«Θα συνεχίσουμε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης»
Νωρίτερα σε μια συνεδρίαση του Οργανισμού Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (Deik) στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να παραταθεί ακόμη και για 10η φορά, εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα.
«Θα εξακολουθήσουμε να την παρατείνουμε για την ειρήνη στη χώρα μας, για όγδοη, για ένατη, για δέκατη φορά, αν χρειαστεί», είπε
Την περασμένη Τετάρτη, το τουρκικό κοινοβούλιο έδωσε, για έβδομη φορά, παράταση τριών μηνών στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον επιχειρηματικό κόσμο ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιείται μόνο στον αγώνα της χώρας κατά της τρομοκρατίας και είπε ότι θα έπρεπε να την καλωσορίζουν καθώς διασφαλίζει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων καθώς αποτρέπει τις απεργίες. «Μας αναστατώνει όταν οι επιχειρηματίες μας λένε ότι θα πρέπει να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε.