Γάμος Ρίνας Χαρδαβέλλα – Νίκου Παπανικολάου 1958

Όλοι οι πρωταγωνιστές στις φωτογραφίες, είναι αναγνωρίσιμοι και δεν χρειάζονται “προσθήκη ετικετών”. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι είναι απο τα σπάνια στιγμιότυπα που ο Παναγιώτης Καραθανάσης δεν φωτογραφίζεται με το βιολί του.
Δεν έχουμε πληροφορίες αν οι άνθρωποι που καθονται στο καφενείο είνα καλεσμένοι του Γάμου ή απλά θαμώνες του καφενείου που παρακολουθούν το γεγονός μαζί με τους υπόλοιπους Παλαιοχωρινούς που σίγουρα δεν είναι καλεσμένοι.

Η δεύτερη ανάγνωση των φωτογραφιών, παρουσιάζει εξίσου ενδιαφέρον γιατί μας δίνει πληροφορίες για την οικιστική διαμόρφωση της πλατείας,την συγκεκριμένη εποχή.

  • Το σπίτι της οικογένειας Δουλδέρη είναι υπό κατασκευή και δίπλα, είναι ακόμη οικόπεδο, το σημερινό σπίτι του Στέφανου & της Δέσποινας Βέλλιου.
  • Το Σπίτι που ανήκει σήμερα στην Κούλα Κασσάνδρου, κληρονομιά απο την μεριά της μαμάς της Δέσποινας Κασσάνδρου ήταν γνωστό, ως το σπίτι του Μανασσή επειδή το όνομα κυριαρχούσε απέναντι στο επώνυμο Ζέρβα.

Βλέποντας όλα τα αρχεία της πλατείας, νόμιζα οτι η ξύλινη κατασκευή μπροστά στο σπίτι ήταν για να κρεμάνε τα κρέατα. ‘Εμαθα όμως οτι είναι, ένα απομεινάρι απο μια κρεβατί κληματαριάς που είχε το καφενείο

Αρχείο: Παναγιώτη Καραθανάση
πηγή: Οι Παλαιοχωρινοί.