Ένας Βρετανός γιατρός σκότωσε τη φίλη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, αφού είχαν πάει διακοπές σε ένα εξωτικό νησί με 400.000 λίρες που ο ίδιος είχε κλέψει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της The Sun, ο Τάιτους Μπράντλεϊ, 42 ετών, και η Νοέμι Γκέργκελι, 28 ετών, εξαφανίστηκαν πριν από έναν χρόνο, αφού το εν λόγω ποσό εξαφανίστηκε από τα τέσσερα ιατρεία του, που χρηματοδοτούνταν από τα χρήματα των φορολογουμένων.
Η αστυνομία στο νησί Σάντο Αντάο στο Κάμπου Βέρντε (Πράσινο Ακρωτήριο) αποκάλυψε ότι το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σε έναν ξενώνα, σε μια περίπτωση φερόμενου φόνου- δολοφονίας. Και οι δύο ήταν νεκροί με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ είχαν προηγηθεί αναφορές για φωνές και δύο πυροβολισμούς.
Το ζευγάρι εμφανίστηκε στις 15 Απριλίου, δύο ημέρες πριν τους θανάτους, οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν από την αστυνομία την Τρίτη.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, δεν αναζητείται κάποιο άλλο άτομο σε αυτή τη φάση.
Ο γάμος του γιατρού – ο οποίος ήταν πατέρας ενός 11χρονου- κατέρρευσε το 2012, λόγω φημών για σχέση του με μια συνάδελφο. Ο ίδιος συνάντησε τη Νοέμι από την Ουγγαρία σε κλαμπ του Λονδίνου, όπου αυτή δούλευε στις δημόσιες σχέσεις (PR). Παράλληλα, τα ιατρεία του στο Χέιστινγκς αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ συνάδελφοί του τον κατηγορούσαν για κακοδιαχείριση.
Τον προηγούμενο Απρίλιο ο γιατρός δεν επέστρεψε από ένα ταξίδι τριών εβδομάδων για ψάρεμα στη Νήσο Αναλήψεως (Ascension Island), αφήνοντας τα ιατρεία του στο χάος. Μια πηγή ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γύρισε ποτέ, αλλά επέστρεψε η Νοέμι, λέγοντας πως είχαν καυγαδίσει.
Χρήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας που προορίζονταν για μισθούς και για χρηματοδότηση των ιατρείων εξαφανίστηκαν, όπως και η Νοέμι. Μετά διαπιστώθηκε πως είχαν μεταφερθεί σε λογαριασμό στο όνομά της στη Ρουμανία. Όπως προκύπτει, ο Μπράντλεϊ ψευδόταν επί μήνες στο NHS, παίρνοντας πληρωμές για ραντεβού που δεν γίνονταν.
πηγή: huffingtonpost.gr