Ξεκίνησαν, με καθυστέρηση 2 εβδομάδων, λόγω αναβολών που ζήτησαν οι ομάδες, οι τελικοί του πρωταθλήματος Μπάσκετ Χαλκιδικής της ΕΚΑΣΧ.
Σε αυτούς αντιμέτωποι βρίσκονται τα σωματεία της Γαλάτιστας και των Μουδανιών (ΠΟΜ), που απέκλεισαν τον ΑΟ Σιθωνίας και τον Απόλλων Αρναίας αντίστοιχα στους ημιτελικούς.
Η σειρά ξεκίνησε με σκορ 1-1 αφού μετράνε οι νίκες της κανονικής περιόδου και με την Γαλάτιστα να έχει πλεονέκτημα έδρας αφού τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο με τα Μουδανιά στην δεύτερη θέση.
Το πρώτο παιχνίδι έγινε χτες Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου (έδρα της Γαλάτιστας), με την Γαλάτιστα να επικρατεί των Μουδανιών με 65-56 και να κάνει το 2-1.

Οι ομάδες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πήγαιναν μαζί και πρόσφεραν πολύ ωραίο Μπάσκετ στους φιλάθλους που πραγματικά γέμισαν το Κλειστό του Πολυγύρου.
Τα Μουδανιά ήταν νευρικά και έκαναν πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση, ενώ στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου ο Τσοπουρίδης χρεώθηκε με 4ο φάουλ και έμεινε εκτός αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος τους 4ου δεκαλέπτου.
Από την άλλη μεριά η Γαλάτιστα φάνηκε πιο συγκεντρωμένη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με περισσότερες λύσεις από τον πάγκο. Εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Μουδανιών κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά μέχρι και 15 πόντους στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου.
Μία αντεπίθεση που επιχείρησε ο ΠΟΜ 3 λεπτά πριν την λήψη, σκόνταψε στα συνεχόμενα λάθη των παικτών του, και η Γαλάτιστα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Δεκάλεπτα:

14-18, 31-31, 46-40, 65-56
Οι ομάδες έδωσαν ραντεβού για την Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Κλειστό των Νέων Μουδανιών όπου θα διεξαχθεί το 2ο παιχνίδι της σειράς.

Με νίκη η Γαλάτιστα στέφεται πρωταθλήτρια Χαλκιδικής, ενώ αν κερδίσουν τα Μουδανιά, θα ισοφαρίσουν την σειρά και θα έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι στον Πολύγυρο, το Σάββατο 5 Μαΐου, στις 7.30.