Ο Δήμος Αριστοτέλη υποδέχτηκε την Κυριακή την επίσημη αποστολή της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για τη συνέχεια των επαφών και της συνεργασίας που εδραίωσαν οι δυο δήμοι με την αδελφοποίηση που προηγήθηκε.

Η ελληνική πλευρά καλωσόρισε το δήμαρχο Sestroretsk Alexandr Belski και τον σύμβουλο στα θέματα ελληνορωσικών σχέσεων κ. Γκαμπαερίδη.

Συγκεκριμένα ο δήμος Αριστοτέλη αδελφοποιήθηκε με τον δήμο Sestroretsk της περιοχής Kourothni της Αγίας Πετρούπολης.
Μάλιστα οι δύο δήμαρχοι, Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς και Alexandr Belski, δήμαρχος Sestroretsk Αγίας Πετρούπολης, μέσα από το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπάγραψαν είχαν βάλει τις βάσεις για κοινές προσπάθειες σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, και όχι μόνο.
Αυτό που τονίστηκε και από τις δύο πλευρές είναι ότι ενόψει του καλοκαιριού θα δοκιμάσουν στην πράξη την ανταλλαγή των ιδεών και των δράσεων.

Την Κυριακή η αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε το δήμο Αριστοτέλη, εγκαινίασε άλλη μια πρωτοβουλία, το λεγόμενο «Ρώσικο Σπίτι» με έδρα τα Νέα Ρόδα. Μια δομή ουσιαστικά, όπου ο κάθε Ρώσος τουρίστας και επισκέπτης της περιοχής θα μπορεί να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεται και να εξυπηρετηθεί σε θέματα τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Αντίστοιχα πληροφορίες για τον αδελφοποιημένο δήμο της Αγίας Πετρούπολης θα μπορεί να λαμβάνει και κάθε έλληνας, κάτοικος ή επισκέπτης της περιοχής.
Ο δήμαρχος Sestroretsk Αγίας Πετρούπολης Alexandr Belski δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της συνεργασίας.

Στις εκδηλώσεις της Κυριακής, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της πολιτιστικής ανταλλαγής των δύο λαών, το παραδοσιακό συγκρότημα «Μαρόσκα» έδωσε μία μοναδική παράσταση.