Δέκα τροχόσπιτα και αυτοσχέδια παραπήγματα κάηκαν στην Αμμουλιανή από φωτιά που ξέσπασε στις 10 το βράδυ του Σαββάτου. Συγκεκριμένα το συμβάν σημειώθηκε στην έκταση του κάμπινγκ στη Μεγάλη Άμμο, όπου καταχρηστικά παρέμεναν οι κατασκηνωτές, στους οποίους είχε γίνει έξωση από τη δημοτική αρχή πέρσι το καλοκαίρι, λόγω παράνομης λειτουργίας της επιχείρησης.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού. Όπως δήλωσε στο XalkidikiPolitiki ο Πρόεδρος της Αμμουλιανής Κώστας Τσακνής, οδήγησε ο ίδιος το μοναδικό πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει η τοπική κοινότητα και κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στη συνέχεια κατέφτασαν δύο οχήματα που έσβησαν τις φλόγες. «Ήταν ευχής έργον που όλοι μαζί καταφέραμε να περιορίσουμε τη φωτιά και να σώσουμε τη δασική έκταση και όλο το νησί. Έπρεπε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας μέχρι να ειδοποιηθεί το πλοίο της γραμμής και να έρθει η πυροσβεστική», ανέφερε.
Έμεναν στα τροχόσπιτα χωρίς ρεύμα και νερό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 20 περίπου άτομα βρίσκονταν στο κάμπινγκ το βράδυ του Σαββάτου. Η δημοτική αρχή είχε διακόψει κάθε παροχή ρεύματος και υδροδότησης στην έκταση από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο επιχειρηματίας από το μίσθωμα και ο δήμος κέρδισε τις υποθέσεις προσφυγών των κατασκηνωτών. Παρόλα αυτά οι κατασκηνωτές διέμεναν στην έκταση, και το βράδυ του Σαββάτου έψηναν και χρησιμοποιούσαν διάφορα μέσα για φως και θέρμανση. Πιθανολογείται πως η εστία της πυρκαγιάς ήταν σε κάποιο από τα τροχόσπιτα και επεκτάθηκε σε φιάλες υγραερίου με αποτέλεσμα να κινδυνέψει όλο το χωριό.