Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι σε εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.

Η φωτιά κατακαίει πλαστικά, βιομηχανικές μπαταρίες, υλικά μπαταριών και άλλα παρόμοια υλικά, τα οποία είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων.

Από το χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου,η Αστυνομία αποφάσισε την εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου . Δυνάμεις της αστυνομίας και του Δήμου Τοπείρου καλούν τους κατοίκους είτε να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα είτε να κλέίσουν πόρτες-παράθυρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εργαζόμενος από το προσωπικό που υπήρχε μέσα στο εργοστάσιο έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Το 2017, η Συστήματα Sunlgight, μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού παγίωσε την ήδη έντονη παρουσία της στις διεθνείς αγορές, ακολουθώντας τη δυναμική στρατηγική εξωστρέφειας που τη χαρακτηρίζει και υλοποιώντας με συνέπεια το επενδυτικό της πρόγραμμα. Παράλληλα, διεύρυνε το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, αύξησε σημαντικά την παραγωγή της και πέτυχε την επέκτασή της σε νέες γεωγραφικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, με βάση την Υπερσύγχρονη Μονάδα Παραγωγής στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, η Συστήματα Sunlight προχώρησε στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της, μέσα από επενδύσεις σε νέο, αποδοτικότερο εξοπλισμό, συνολικής αξίας 4,3 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αυτές οδήγησαν σε αύξηση της παραγωγής κατά 24%, με την ετήσια παραγωγή να σημειώνει ιστορικό υψηλό 1,9 εκατ. ευρώ στοιχείων, καθιστώντας το εργοστάσιο της Sunlight, το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη σε παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών. Επιπροσθέτως, ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας στη διεθνή αγορά, επιτρέποντας τη διάθεση του προσφερόμενου προϊόντος σε χαμηλότερο κόστος.