Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας, το Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών και το 1ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιών, πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα: “Περιήγηση στο Άπειρο”, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30, με ομιλητή τον Ιωάννη Γιοματάρη, καθηγητή και διευθυντή στο Πανεπιστήμιο PARIS-SACLAY. Προλογίζει ο Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής του Α.Π.Θ. Ηλίας Σαββίδης.

Ο Ιωάννης Γιοματάρης είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1976.). Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Paris-XI στην Orsay, Γαλλία (1980). Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε πολλά πειράματα στο CERN (στους επιταχυντές ISR, SPS και LEP). Βασικός συνεργάτης στις ομάδες του Tom Υψηλάντη και του Νομπελίστα Georges Charpak.

Από το 1994 είναι επικεφαλής ομάδας έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στο ερευνητικό κέντρο Paris-Saclay στο οποίο είναι Διευθυντής Ερευνών. Εφευρέτης διαφόρων ανιχνευτικών συστημάτων και ιδιαίτερα του ανιχνευτή MicroMegas και του σφαιρικού αναλογικού απαριθμητή. Είναι επικεφαλής πολλών διεθνών συνεργασιών και διοργανωτής διεθνών συνεδρίων. Για τη συνεισφορά του στη Φυσική έχει βραβευθεί από τη Γαλλική Ακαδημία.