Οι διαμαρτυρίες στη Λέσβο στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού έγιναν αφορμή για αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επίσπευση διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

Πάλλης: Φασιστοειδή όσοι διαμαρτυρήθηκαν στη Μυτιλήνη

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης χαρακτήρισε μειοψηφία φασιστοειδών όσους διαμαρτυρήθηκαν καλώντας μάλιστα τα κόμματα να διαλέξουν όχθη. «Να διαλέξουμε όχθη. Αν είμαστε με τη δημοκρατία ή αν είμαστε με αυτούς, με μικρή μειοψηφία φασιστοειδών που κάποιοι χαϊδεύουν για μικροπολιτική. Είχαμε και συλλήψεις αυτών που πήγαν να αμαυρώσουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μόριας» είπε ο κ. Πάλλης.

Βαρβιτσιώτης: Πάνδημος ο ενθουσιασμός για την επίσκεψη Τσίπρα

Στα όσα είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ο εισηγητής και τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος απάντησε με δηκτικό σχόλιο: «Ήταν πράγματι πάνδημος ο ενθουσιασμός με τον οποίον υποδέχθηκαν χθες τον πρωθυπουργό στη Λέσβο» είπε.

Παπαθεοδώρου: Χωρίς ΜΑΤ ο Τσίπρας δεν θα μπορούσε να πάει στη Μυτιλήνη

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ.Παπαθεοδώρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τέτοια κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων δεν υπήρξε ούτε όταν ήρθε ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για απολύτως σκηνοθετημένες εικόνες. «Να περάσει ώρες στη Λήμνο ο Πρωθυπουργός μέχρι να πάει στη Λέσβο όπου σε απολύτως αποκλεισμένο περιβάλλον θα μιλούσε σε δήθεν αναπτυξιακό συνέριο.

Αν δεν υπήρχαν ΜΑΤ δεν θα μπορούσε ο Πρωθυπουργός να έχει πρόσβαση στο Συνέδριο, γιατί η οργή των κατοίκων ξεχείλισε και απαντήσεις δεν δόθηκαν. Όταν ο κ. Πάλλης μας λέει να διαλέξουμε όχθη προφανώς με τους κατοίκους είμαστε» είπε.