Σε πελάγη ευτυχίας η Τρίγλια μετά τη νίκη κόντρα στη Καλλικράτεια που της δίνει τη κούπα του πρωταθλήματος και παράλληλα την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι – είχαν το πλεονέκτημα έδρας – πήραν τη μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΟΝΚ χάρη σε τέρμα του πρώτου της σκόρερ και του πρωταθλήματος, Σέρζιο Μέτσι.

Η αναμέτρηση περιορίστηκε σε ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, καθώς η κρισιμότητα του αγώνα υποχρέωσε τις δυο ομάδες να προσέχουν την αμυντική τους λειτουργία.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα ήρθε στο 20′ όταν ο Νεστορόπουλος μπήκε κατά μέτωπο προς τη περιοχή της Τρίγλιας, σούταρε πριν εισέλθει σε αυτήν με το Καραϊτη να δείχνει ετοιμότητα και να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Η Τρίγλια απάντησε με τον Μέτσι στο 24′ που σούταρε από πλάγια δεξιά αλλά ο Μπέλος ισοφάρισε τις επεμβάσεις παραχωρώντας κόρνερ.

Το σκορ άνοιξε στο 27′ όταν ο Πεχλιβανίδης πάτησε περιοχή από αριστερά για να κάνει το σουτ να επέμβει ασθενώς ο Μπέλος και στο ριμπάουντ ο Μέτσι να γράψει το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η Καλλικράτεια στην αμέσως επόμενη φάση ισοφάρισε με τον Μπλέντι Λεσάι αλλά ο δεύτερος βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον μέσο της Καλλικράτειας μετά το φάουλ και τη πρώτη κεφαλιά που πήρε Κατσόγλου.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες δεν είχαν αξιόλογες τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό τους παρά μόνο μια κεφαλιά του Κομνηνάκη για τους φιλοξενούμενους να καταλήγει άουτ και από τη πλευρά της Τρίγλιας όταν ο Σαπανίδης μπήκε στη περιοχή από δεξιά έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά ο Τσίγκας απομάκρυνε πριν του επερχόμενου Καραδήμου. Στις καθυστερήσεις ο ΠΟΝΚ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες όταν ο Νταντάμης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη-κόκκινη του διαιτητή.

Με το τελευταίο σφύριγμα ο ΠΟΤ πανηγύρισε έξαλλα τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι το 6ο της ιστορίας του, παράλληλα και την άνοδο στη Γ’ Εθνική της νέας περιόδου, ως δεύτερος εκπρόσωπος της Χαλκιδικής μαζί με τον Άρη Παλαιοχωρίου.

Άξια συγχαρητηρίων και η ομάδα της Καλλικράτειας που έκανε μια πολύ καλή χρονιά κατακτώντας το κύπελλο και δίνοντας τη δική της μάχη για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαιτητές: Τσακαλίδης Αλ, Γρεβένης, Κεχαγιάς

Συνθέσεις:

ΠΟ Τρίγλιας(Λευθερούδης – Σγουρής): Καραϊτης, Μπέσσας, Μιλκούδης, Σγουρής, Μπινίκος, Πεχλιβανίδης, Σαρβανίδης, Σπάσιτς, Σταυρόπουλος, Μπακαρόπουλος, Μέτσι
Αλλαγές: Καραδήμος, Σαπανίδης, Μπαλικτσής, Δόμπρογλου

Ν. ΠΟΝ Καλλικράτειας(Αμανατίδης): Μπέλος, Σαραγιώτης, Κατσόγλου Ν, Κουτσάι, Νταντάμης, Αργυρίου, Νεστορόπουλος, Κατσαμακίδης, Μπλέντι, Καραπαύλος, Κομνηνάκης
Αλλαγές: Αθανασιάδης, Τσίγκας, Φαιτατζόγλου.


* Αρκετός ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου της Τρίγλιας για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.