Δικαίωμα συμμετοχής, εκτός των σωματείων ποδοσφαίρου Άμμου, που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν στο Νομό μας, έχουν όλα ανεξαιρέτως τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα της Ομοσπονδίας, υποβάλλοντας στην ομοσπονδία – δια μέσου της Ένωσης – μια απλή δήλωση συμμετοχής, αφού πρόκειται για «πιλοτικό πρωτάθλημα».

Το κάθε σωματείο, μπορεί να διαθέτει τους ποδοσφαιριστές που ήδη ανήκουν στη δύναμή του ή και να «εγγράψει» για το τμήμα της ειδικής μορφής ποδοσφαίρου Άμμου ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε άλλα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου 11 x 11. Οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα με «ειδική βεβαίωση συμμετοχής» – αντί του δελτίου ΕΠΟ – η οποία θα εκδίδεται από την Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής. Το πρωτάθλημα είναι Πανελλαδικό και θα διοργανωθεί σε οκτώ ομίλους με 4 ομάδες στον κάθε όμιλο, με γεωγραφικά κριτήρια.

Η τελική επιλογή των Ενώσεων που θα φιλοξενήσουν τα κατά τόπους τουρνουά θα βασίζεται στην τουριστική δυναμική του Νομού στον οποίο ανήκει η Ένωση, στην υποδομή των οργανωμένων παραλιών και στην ύπαρξη, ή στην δυνατότητα δημιουργίας γηπέδου.

Τα σωματεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει – μέσω της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής -, να αποστείλουν στην διεύθυνση αγωνιστικού, υπόψιν της υποεπιτροπής «Άμμου», έγγραφο με το οποίο θα δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για το εν λόγω πρωτάθλημα, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ 2018.