Σε πολλές περιπτώσεις οι αριθμοί και τα στατιστικά δεν είναι αυτά που αντικατοπτρίζουν τη πραγματικότητα αλλά πρέπει να αναφέρονται.

Οι 5 καλύτερες επιθέσεις:

Θύελλα Κρήνης

Εκτός ότι τερμάτισε στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ κατηγορίας (Νότιο όμιλο) πέτυχε πάνω από 100 τέρματα, για την ακρίβεια 102.

ΠΟ Τρίγλιας

Επίσης στη πρώτη θέση η Τρίγλια αλλά της πρώτης κατηγορίας. Οι πρωταθλητές είχαν και τη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 96 τέρματα.

ΝΕΟΣ ΠΟΝ Καλλικράτειας

Στη σχετική λίστα ακολουθεί η Καλλικράτεια με 85 τέρματα ενώ παράλληλα τερμάτισε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.

ΑΟ Χανιώτης 

Οι δευτεραθλητές του Νότιου ομίλου της δευτερης κατηγορία βρήκαν δίχτυα 72 φορές και αυτό τους βοήθησε στο στόχο της ανόδου.

Όλυνθος Ολύνθου

Η Όλυνθος με την επιστροφή στη πρώτη κατηγορία τερμάτισε στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ είχαν και από τις καλύτερες επιθέσεις με 66 τέρματα.

Οι 5 καλύτερες άμυνες

ΠΟ Τρίγλιας

Η Τρίγλια είναι και στη λίστα των καλύτερων αμυνών με μόλις 12 τέρματα παθητικό. Άκρως θετική παρουσία του ΠΟΤ τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα.

ΑΟ Χανιώτης 

Επίσης καλή αμυντική λειτουργία είχε και ο ΑΟ Χανιώτης που δέχθηκε μόνο 18 τέρματα στη προσπάθεια ανόδου. Ο συνδυασμός επίθεσης και άμυνας έφεραν την επιτυχία.

Νέος ΠΟΝ Καλλικράτειας

Επίσης οι κυπελλούχοι Χαλκιδικής είχαν θετική παρουσία και στα αμυντικά τους καθήκοντα δεχόμενοι μόνο 19 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.

Όλυνθος Ολύνθου

Η νεοφώτιστη ομάδα που είχε μια εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα είχε και από τις καλύτερες άμυνες στη πρώτη κατηγορία καθώς είναι στη 2η θέση της λίστας μαζί με τη Καλλικράτεια. Αμφότερες δέχθηκαν 19 τέρματα.

Ελπίς Βραστών

Οι πρωταθλητές της δεύτερης κατηγορίας (Βόρειο όμιλο) είχαν μια εξαιρετική πορεία σε όλη τη σεζόν και ειδικότερα στο αμυντικό τους πλάνο που δέχθηκαν μόνο 19 τέρματα.

  • Φυσικά θετικά στοιχεία είχαν και ομάδες της Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας αλλά δεν προστέθηκαν στη παραπάνω λίστα καθώς ο αριθμός αγώνων έχει σημαντική διαφορά απο τα άλλα δυο πρωταθλήματα. Ωστόσο οι ομάδες είναι άξιες συγχαρητηρίων για όλη τη χρονιά και όλα όσα ξοδεύουν.