Πολλά υποσχόμενες θα είναι στις 13 Μαΐου οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για τους φιλόδοξους υποψήφιους που επιθυμούν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις… μελλοντικές εθνικές εκλογές.

Και στη Χαλκιδική ο ρόλος των ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ θα είναι λίγο ή περισσότερο σημαντικός στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, αν και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν σαφή λόγο για ανανέωση.  Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος κατηγορηματικά δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα ανακοινωθούν  στην ώρα τους και αφού προηγουμένως  έχουν πάρει τις αποφάσεις τους τα επίσημα όργανα του κόμματος.

Δεν θα ήταν πρόωρες ωστόσο διάφορες συζητήσεις, αναφορές ή ακόμη και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από μέρους ενεργά πολιτικών στελεχών. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος έχει ανοίξει πολιτικά «μέτωπα» και μάλιστα διπλής διάστασης, στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στην αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού. Αφενός, γιατί πολλοί εκλαμβάνουν το ενδιαφέρον του για προβλήματα όπως οι δασικοί χάρτες, ως κάτι περισσότερο από πρόβλημα στα  στενά όρια της Περιφέρειας και της Χαλκιδικής, με παρεμβάσεις πολιτικού περιεχομένου και προτάσεις που θα ζήλευαν βουλευτές με πολλές θητείες στην πλάτη τους. Αφετέρου, στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, και συγκεκριμένα στο δήμο Αριστοτέλη, ως τόπο καταγωγής του (Αρναία), λόγω επίσης του αυξημένου ενδιαφέροντος σε  τοπικά θέματα και στην επίλυση προβλημάτων (λιμάνι Ουρανούπολης, αγροτικά ζητήματα, μεταλλεία, τουρισμός).

Μένει τώρα να ανοίξει τα χαρτιά του και στην πράξη ο Πρόεδρος της ΝΔ και να δώσει, μέσα από τα ψηφοδέλτια, το στίγμα της ανανέωσης που ευαγγελίζεται τελευταία.