Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική Γιώργος Βαγιωνάς, μιλώντας στο xalkidikipolitiki και στη Σουζάνα Καζάκα. Ο κ. Βαγιωνάς διαψεύδει το κυβερνών κόμμα, που υποστηρίζει όπως λέει, ότι δεν έκοψε συντάξεις μέχρι τώρα, επικαλούμενος και τον Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ,Γιάννης Βρούτση που παρουσίασε στοιχεία των τελευταίων 3,5 ετών, κατά τα οποία έγιναν 21 νέες περικοπές συντάξεων και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών.

 «Αυτά που έρχονται είναι χειρότερα. Οι συνταξιούχοι θα χάσουν μέχρι και τρεις συντάξεις το χρόνο από τις νέες περικοπές. Θα πληγούν ακόμη και οι μικροσυνταξιούχοι των 480 ευρώ. Και στις κύριες και στις επικουρικές», αναφέρει ο βουλευτής χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις εκλογές ο κ. Βαγιωνάς εξέφρασε φόβους ότι η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα προκαλέσει φαινόμενα ακυβερνησίας, σε εθνικό αλλά και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Μάλιστα κατηγόρησε για ψέματα τον πρωθυπουργό που είχε, όπως είπε την ευκαιρία να υποστηρίξει την απλή αναλογική  το Σεπτέμβριο του 2015 στις εκλογές μετά το δημοψήφισμα, αλλά δεν  έκανε.

Τέλος ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς μίλησε και για το νομοσχέδιο που αφορά την αναδοχή παιδιών, εξηγώντας τους λόγους που διαφωνεί με το άρθρο 8 που αφορά την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Όπως είπε, ο θεσμός της οικογένειας δεν θα ικανοποιηθεί ποτέ κατά αυτόν τον τρόπο.