Μια μοναδική ευκαιρία είχαν οι πολιτιστικοί φορείς – μέλη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων να παρακολουθήσουν μία ημερίδα για τα σοσιαλ μίντια και τον πολιτισμό από ειδική ομάδα των Bloomberg Associates που ήρθε από την Αμερική, εκπρόσωπο της Facebook από το Παρίσι, και παρουσιάσεις πολιτιστικών οργανισμών της Αθήνας.

Στην ημερίδα Athens Culture Net Social που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, συμμετείχαν περίπου εκατό επικεφαλής και εκπρόσωποι των τμημάτων επικοινωνίας των πενήντα μεγαλύτερων πολιτιστικών οργανισμών της Αθήνας μελών του Δικτύου. Παρουσιάστηκαν διεθνείς πρακτικές στα σόσιαλ μίντια, από τους Todd Asher, την Tracey Knuckles, Cultural Assets Management, την Ivy Li, Media and Digital Strategies των Bloomberg Associates και από την Elisa Borry, Politics and Government, της Facebook.

Το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου της Αθήνας έχει ως ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παραδείγματα από τον τρόπο διαχείρισης της ψηφιακής επικοινωνίας αθηναϊκών πολιτιστικών ιδρυμάτων παρουσιάσθηκαν από την Νικολέττα Μέντη , Επικεφαλής Επικοινωνίας του Μουσείου Μπενάκη, την Μαρία Παπαδημητρίου εικαστικό και επικεφαλής του Victoria Square Project που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της documenta 14, και τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη, marketing manager του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι τοποθετήσεις των ομιλητών προκάλεσαν το ενδιαφέρον και έδωσαν το έναυσμα για νέες ιδέες και παραγωγικό διάλογο.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης «Η ημερίδα είναι μία ακόμα συνεισφορά του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πρωτεύουσας. Τα σόσιαλ μίντια και το ψηφιακό μάρκετινγκ αποτελούν μία ακόμα σημαντική έκφανση της σύγχρονης επικοινωνίας. Σήμερα ξεκινά ένας ακόμα κύκλος συνεργασίας προκειμένου να απευθυνθούμε σε νέες ομάδες πολιτών, στις γειτονιές και να διασυνδέσουμε την Αθηναϊκή πολιτιστική σκηνή με τη διεθνή, να τονώσουμε τον τουρισμό».

Tο Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων στον λίγο πάνω από έναν χρόνο που υφίσταται, μεταξύ άλλων καθιέρωσε έναν συστηματικό διάλογο ανάμεσα στα μέλη του, τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας, και βοήθησε στη δημιουργία δράσεων στην πόλη. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση αλλά και τη διασύνδεση με τις διοργανώσεις της documenta 14 και της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Γίνεται επίσης ο υποδοχέας προτάσεων διεθνών και εγχώριων, οργανώνει εκδηλώσεις που προέρχονται από τα ίδια τα μέλη του και παρήγαγε μία έρευνα η οποία παρουσιάζει το αποτύπωμα του πολιτισμού στην πρωτεύουσα.