«Είναι ντροπή ότι το αναπτυξιακό σχέδιο θα το ξαναγράψουν στις Βρυξέλλες», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το σχέδιο δεν τον δεσμεύει. «Με δεσμεύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τουλάχιστον μέχρι να μπορέσω να τους επαναδιαπραγματευτώ. Αλλιώς γιατί να κάνουμε εκλογές; Γιατί να είμαι δεσμευμένος σε ένα σχέδιο που έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους και δεν θα ενσωματώνει τις δικές μου προτεραιότητες;», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, αναφέροντας ότι «πολλές από τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα δεν εμπίπτουν στους μνημονιακούς περιορισμούς, όπως οι μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια, στη Δικαιοσύνη, στη Δημόσια Διοίκηση, οι στοχευμένοι έλεγχοι στν φοροδιαφυγή, η παροχή γενναίων φορολογικών κινήτρων».

Μιλώντας για το θέμα των πολιτικών συνεργασιών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετεξελιχθεί σε Σοσιαλδημοκρατία και να προσεγγίσει το Κίνημα Αλλαγής, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για ένα κυνικό σύστημα διαχείρισης της εξουσίας που θα έχει τεράστια προβλήματα όταν βρεθεί εκτός».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι αν ο κ. Τσίπρας είχε «ξεφορτωθεί τον κ. Καμμένο τον Σεπτέμβριο του 2015 θα είχε θέσει τις βάσεις για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τα ανοίγματα στην Κεντροαριστερά τα ακούω βερεσέ».

Για τα περί ίδρυσης κόμματος στα δεξιά της ΝΔ, λέει ότι πρόκειται «για γραφικές ιστορίες που ακούω και δεν δίνω σημασία», ενώ και για το Ποτάμι αναφέρει ότι «αν υπήρχε λόγος ύπαρξης όταν ιδρύθηκε, αυτός δεν υπάρχει πια».

Για τα σενάρια κατάτμησης της εκλογικής περιφέρειας της Β΄ Αθηνών, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε την δική του πρόταση πακέτο που περιλαμβάνει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.

«Ας έλθει τώρα στη Βουλή να τα ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε διευκρινίζοντας ότι η πρόταση της Ν.Δ. αφορά τους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.