Άμεση ενημέρωση για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζει το έργο στο Λιμάνι της Ουρανούπολης είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Υπουργός επισκέφτηκε το δήμο Αριστοτέλη για να εγκαινιάσει  το Λιμενικό Φυλάκιο Τρυπητής.

Σε σύντομη σύσκεψη που είχε στο γραφείο του δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργου Ζουμπά, ο Υπουργός διαπίστωσε από τα λεγόμενα των τοπικών αρχών ότι το λιμάνι της Ουρανούπολης παρουσιάζει τρομερές καθυστερήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προ του Άθω περιοχή. Αμέσως μάλιστα κάλεσε τηλεφωνικά στο Υπουργείο και συνομίλησε με τους αρμόδιους των λιμενικών έργων, όπως επίσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Υπουργός απαίτησε να δρομολογηθούν λύσεις και δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη του έργου.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες εκτός από το δήμαρχο Γιώργο Ζουμπά, ο αντιδήμαρχος Αργύρης Τσακνής, ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος, ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Γιάννης Δουλάκης, και η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη. Την αναλυτική πληροφόρηση στον Υπουργό παρείχε ο δήμαρχος κ. Ζουμπάς που έθιξε εξαρχής το θέμα και έτυχε άμεσης ανταπόκρισης από τον Υπουργό.