Η κινηματογραφική παρτενέρ του θρυλικού Κρίστοφερ Ριβ, στην πρώτη σειρά ταινιών του “Superman” έφυγε από τη ζωή από άγνωστα αίτια

Η ηθοποιός Μάργκο Κίντερ, που έγινε γνωστή με τον ρόλο της “Λόις Λέιν” στην πρώτη σειρά ταινιών του Σούπερμαν, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του ’80, πέθανε σε ηλικία 69 ετών.

Η Κίντερ γεννήθηκε στον Καναδά το 1948, ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο σε ηλικία 20 ετών και έγινε διάσημη πρωταγωνιστώντας στο πλευρό του Κρίστοφερ Ριβ στις τέσσερις ταινίες της σειράς “Σούπερμαν”. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του γραφείου τελετών Franzen-Davis, η Κίντερ πέθανε την Κυριακή στο σπίτι της στη Μοντάνα.

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί. Η Μάργκο Κίντερν, που είχε γεννηθεί στον Καναδά, είχε παίξει σε περισσότερες από 70 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Μεταξύ άλλων, είχε εμφανιστεί στην ταινία “The Great Waldo Pepper” και στην παιδική σειρά “R.L. Stine’s The Haunting Hour”, για την οποία κέρδισε βραβείο Έμμι. Το 2004 εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά “Smallville”, θέμα της οποίας ήταν τα παιδικά χρόνια του Σούπερμαν.

Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα το 1990 δεν ήταν σε θέση να εργαστεί, η καριέρα της πήρε την κάτω βόλτα και τελικά κήρυξε χρεοκοπία. Έξι χρόνια αργότερα υπέστη μια σοβαρή κρίση, εξαφανίστηκε για τέσσερις ημέρες και έζησε για ένα διάστημα ως άστεγη. Αργότερα διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή.

Η Κίντερ ήταν γνωστή πολιτική και περιβαλλοντική ακτιβίστρια, είχε ταχθεί κατά του Πολέμου στον Κόλπο και της υδραυλικής ρωγμάτωσης ενώ το 2016 υποστήριξε τον Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Είχε παντρευτεί τρεις φορές και ο ένας από τους σύντομους γάμους της, με τον ηθοποιό Τζον Χερντ, το 1979, άντεξε μόλις έξι ημέρες.