Οχι σε αποσπασματικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο λέει το Κίνημα Αλλαγής το οποίο θα προσέλθει με δική του πρόταση για τον εκλογικό νόμο στη συνάντηση της Πέμπτης με τον υπ. Εσωτερικών.

Στη Χαρ. Τρικούπη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη ώστε οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γ. Αμυράς να έχουν μια καθαρή γραμμή πλεύσης. Σύμφωνα με την «γραμμή» που αποφασίστηκε στη σύσκεψη το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει αντίρρηση να μπει σε μια συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι συνολική.

Οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, «καλωσόρισαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις θέσεις της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής». Και υπενθυμίζουν ότι η πρόταση που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά το 2016 προέβλεπε και την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως η Β’ Αθήνας αλλά και την ψήφο των αποδήμων.

Αυτή η πρόταση του 2016 θα αποτελεί τη βάση των όσων θα προτείνουν οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής. Αναλογικότερο εκλογικό σύστημα και μικρότερο μπόνους το οποίο θα δίδεται κλιμακωτά αναλόγως του ποσοστού που θα λάβει το πρώτο κόμμα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι όλων των συνιστωσών του κόμματος αλλά και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που έχουν φτιάξει εκλογικούς νόμους όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Ρέππας.

Πηγή: iefimerida.gr