Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις 2 άτομα στην κατοχή των οποίων εντοπίσθηκαν ποσότητες κάνναβης.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις 2 άτομα, για διακίνηση και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τα ξημερώματα (15 Μαΐου 2018) πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα σε οικία 35χρονου υπηκόου Αλβανίας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης βάρους 522 γραμμαρίων,
  • σωληνάριο και δοχείο που περιείχαν προϊόν κάνναβης (πάστα) συνολικού βάρους 237 γραμμαρίων,
  • 23 ναρκωτικά δισκία,
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • ένα μαχαίρι τύπου σουγιά και
  • 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.

Ο 35χρονος κατά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε άμεσα.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη προχθές το μεσημέρι (14 Μαΐου 2018) σε περιοχή της Χαλκιδικής, 34χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 212 γραμμαρίων, 30 ναρκωτικά δισκία και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τις κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.