Ρεπορτάζ Σουζάνα Καζάκα, κάμερα Ζωή Γανίτη, επιμέλεια Κατερίνα Σμυρλή

Η παράταση της τουριστικής σεζόν για το δήμο Κασσάνδρας είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους πλέον για τη δημοτική αρχή μετά την πρωτιά που πέτυχε σε Γαλάζιες Σημαίες. Εκτός από την πρώτη θέση στη Χαλκιδική, κατέκτησε επάξια τη δεύτερη θέση πανελλαδικά μετά το δήμο Ρόδου. Όμως, για το δήμαρχο Κασσάνδρας Βασίλη Κυρίτση, οι Γαλάζιες Σημαίες δεν είναι παρά ένα κομμάτι του παζλ που συμπληρώνει τη μεγάλη εικόνα για έναν δήμο καθαρό και με υποδομές, κατ’  επέκταση μια Χαλκιδική που θα προσελκύει τουρίστες, μια Ελλάδα που θα διευρύνει τη φήμη της.

Σήμερα, ο δήμος Κασσάνδρας κάνει την αρχή στην παράταση της τουριστικής σεζόν μέσα από τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής. Η αναβαθμισμένη λειτουργία τους και οι παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις εξασφαλίζουν σταδιακά  τη 12μηνη επισκεψιμότητα. Ο δήμαρχος Βασίλης Κυρίτσης, ωστόσο, αποκαλύπτει πως ο δήμος είναι πολύ κοντά σε έναν άλλον στόχο. Στη δημιουργία δικτύου τουριστικών καταφυγίων, κάτι άλλωστε που ήταν και στο προεκλογικό πλάνο. Τα νέα είναι πολύ καλά, έρχονται από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα αλλά δεν μας αποκάλυψε περισσότερα.

Η προσπάθεια που κατέβαλε η δημοτική αρχή Κασσάνδρας για να κερδίσει τις 32 Γαλάζιες Σημαίες ήταν μεγάλη και διαρκής. Σύμφωνα με το δήμαρχο η βράβευση είναι μια πληροφορία που θα βοηθήσει την Κασσάνδρα ως τουριστικό προορισμό. «Έχουμε αυξήσει τον αριθμό των ναυαγοσωστών, προχωρήσαμε σε καθαρισμό ακτών και μαζί με τους εθελοντές στον καθαρισμό του βυθού. Είναι παζλ  όλα αυτά που συμπληρώνουν τη μεγάλη εικόνα. Τουριστικές εκθέσεις, δράσεις στο εξωτερικό, καθαρισμός ακτών και βυθών, οι γαλάζιες σημαίες. Όλα τείνουν να προβάλλουν τις ομορφιές της Κασσάνδρας και να μάθουμε εμείς οι πολίτες να κρατάμε τον τόπο καθαρό», σημειώνει με έμφαση ο δήμαρχος.

Ο κ. Κυρίτσης αναγνωρίζει το σημασία που έχουν οι Γαλάζιες Σημαίες για τον τόπο του. «Οι Γαλάζιες Σημαίες είναι ένα ισχυρότατο όπλο στα χέρια των ανθρώπων του τουρισμού. Φανταστείτε ότι είστε κάποιος που ψάχνει πού θα πάει φέτος στις διακοπές του έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δυο δήμους με γαλάζιες σημαίες. Λογικά θα πάει  σε εκείνον που έχει τις περισσότερες. Εξάλλου η προσπάθεια κάνει ξακουστή όλη τη Χαλκιδική», αναφέρει.