Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ομάδα μαθητών από το Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, έλαβε μέρος, και μάλιστα με επιτυχία σε διεθνή διαγωνισμό Ρομποτικής.

Η  ομάδα  ονομάζεται V-R.I.N.G.και αποτελείται από  δέκα παιδιά τα οποία είναι ο Δημήτριος Κωτάκης, ο Δημήτριος Στεφανής, η Νικολέτα Βατάλη, η Μαρία Μιχαηλίδου, η Παναγιώτα Τσιάλη, ο Χρήστος Βαρβαριώτης, ο Γεώργιος Χατζής, ο Ελευθέριος Παπαευσταθίου και η Μαρία Πολύχρου.

Προπονητές  ήταν  ο Θεοχάρης Πεύκος και η Ιωάννα Ευθυμίου και μέντορας ο Τηλέμαχος Πεύκος. H ομάδα είχε πάρει μέρος στο διεθνή διαγωνισμό FLL GREECE που είναι ένας διαγωνισμός ρομποτικής. Η ομάδα V-R.I.N.G. χωρίς να έχει κάνει μαθήματα ρομποτικής  τόλμησε να ρισκάρει αυτήν την ευκαιρία, να λάβει μέρος στον διαγωνισμό  αυτόν με  μόνη βοήθειά της τους προπονητές της και τον μέντορά της  και φυσικά τις γνώσεις του συμμαθητή τους Δημήτριου Κωτάκη ο όποιος στο παρελθόν είχε κάνει μαθήματα ρομποτικής.

Η ομάδα στον ημιτελικό κέρδισε το βραβείο Against all Odds[Ενάντια σε όλες τις συνθήκες] και προκρίθηκε με την 8η θέση στον τελικό. Στον τελικό οι V-R.I.N.G.  κέρδισαν το πρώτο βραβείο TEAM WORK [ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ].Ήταν μια εμπειρία ζωής για τα παιδιά και οι διακρίσεις τους απέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον 5o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Κάπνισμα και περιβάλλον» συμμετείχαν με γραπτό δοκίμιο μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Διακρίθηκε με 3ο πανελλήνιο βραβείο η μαθήτρια της Α΄ τάξης Ζωή Ζηζηλιώτη.