Στη σύλληψη δύο ατόμων για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής η διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο άτομα τα οποία είχαν προσαχθεί νωρίτερα και μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης η διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύλληψή τους.

Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο, Έλληνες υπηκόους, εκ των οποίων ο δεύτερος έχει καταγωγή από τη Γεωργία. Κατά τη διαδικασία, ο 20χρονος ομολόγησε λέγοντας «θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για το ολοκαύτωμα και άρχισα να τον χτυπάω».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.