Στην «Ημέρα των Ελλήνων» του Enghien του Βελγίου συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά ο δήμος Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ο Σύλλογος Μακεδόνων του Βελγίου κάλεσε της αντιπροσωπεία του δήμου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις και να κάνει γνωστό το όνομα του δήμου σε όλους τους Έλληνες της περιοχής.  Ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης ευχαρίστησε το σύλλογο γυναικών Ν. Φώκαιας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Κασσανδρινού, το χορευτικό του Δήμου Κασσάνδρας, τους υπαλλήλους του Δήμου που συνόδευαν την αποστολή και την πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής Μαρία Παπαδημητρίου για την υπέροχη πρωτοβουλία. Πάνω από 25.000 άνθρωποι γνώρισαν την Κασσάνδρα στην Ελληνική μέρα, σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση.

«Ευχαριστώ επίσης το σύλλογο Μακεδόνων Βελγίου για την πρόσκληση. Σήμερα αποδείξαμε ότι ισχύς εν τη ενώσει, θα ανεβάσουμε τον τόπο μας ψηλά», ανέφερε ο δήμαρχος σε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ημέρα των Ελλήνων στο Enghien του Βελγίου είναι παράδοση πολλών δεκαετιών, από τα τέλη της δεκαετίας του 60, όπου οι Έλληνες του Βελγίου συναντιούνται στο πάρκο με το Κάστρο για να κυριαρχήσει η Ελληνική παράδοση και ιστορία σε ένα αντάμωμα χωρίς προηγούμενο