Πεδίο δόξης λαμπρό για την έμπρακτη εφαρμογή της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει συγκρότηση ” προοδευτικού μετώπου” στις υποψηφιότητες για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτελεί η περίπτωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το κυβερνών κόμμα είναι εξαιρετικά κοντά στο να αποφασίσει ( εάν δεν το έχει ήδη πράξει) να δώσει “χρίσμα” στην υποψηφιότητα Μπουτάρη για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Η ομπρέλα προστασίας που άπλωσε το κόμμα γενικώς και ο Αλέξης Τσίπρας ειδικώς, στην αποτρόπαιη επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αναφορά στην προοδευτική του παρουσία και απόψεις, δημιουργούν περιβάλλον “όσμωσης” Μπουτάρη – ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές.

Επ αυτού ρωτήθηκε και ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς σε χθεσινή τηλεοπτική του παρέμβαση (kontra), επιβεβαιώνοντας εμμέσως το σχετικό σενάριο.

Τηλεφώνημα Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα “άνοιξε” την εισήγησή του προς το υπουργικό συμβούλιο, ενημερώνοντας τους υπουργούς ότι επικοινώνησε με τον κ. Μπουτάρη και ολοκλήρωσε την αναφορά του στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, με ευθεία σύνδεση όσων επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη με “ακραία στοιχεία” της Ν.Δ τα οποία όπως είπε έχουν έκφραση και στην ηγεσία της.

Η ταύτιση των δραστών της επίθεσης με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονται στην “δεξιά” πτέρυγα του κόμματος, προκάλεσε ως φυσικό την “έκρηξη” της οδού Πειραιώς , η οποία έβγαλε από το συρτάρι τους “σκελετούς” του ΣΥΡΙΖΑ την …αλήστου μνήμης εποχή των αγανακτισμένων της πλατείας.

Στο δια ταύτα, η τόσο στεντόρεια υποστήριξη που παρέσχε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη, συνδέεται άμεσα, με την κυοφορούμενη απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να στηρίξει επισήμως τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλαίσιο των “προοδευτικών συμμαχιών” που φιλοδοξεί να συγκροτήσει η Κουμουνδούρου.

Πηγή: capital.gr