Ρεπορτάζ Σουζάνα Καζάκα, κάμερα Ζωή Γανίτη, επιμέλεια Κατερίνα Σμυρλή 

Η «Μέρα των Ελλήνων» στο Enghien του Βελγίου ήταν πολύ περισσότερο ζεστή και ενθαρρυντική για την αποστολή της Κασσάνδρας. Η εκδήλωση που είναι η μεγαλύτερη συνάντηση Ελλήνων από πολλά Ευρωπαϊκά κράτη και που γίνεται κάθε χρόνο από το 1959 με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προβληθεί τουριστικά ο δήμος Κασσάνδρας.
[metaslider id=38878]

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου τόνισε ότι η προσπάθεια αφορά τη δημιουργία ισχυρών δεσμών με το Βέλγιο καθώς ενδιαφέρει ως τουριστική αγορά. «Την Κασσάνδρα οι πολλοί την γνωρίζουν. Όσοι δεν την ξέρουν προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες από το έντυπο υλικό μας. Εντυπωσιάζονται όμως από τις ελληνικές γεύσεις, όωπς ο τραχανάς, ο λουκουμάς κ.α.», τόνισε η κ. Παπαδημητρίου.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τη Χαλκιδική και την Κασσάνδρα. Μάλιστα ευχαρίστησε το επιτελείο του XalkidikiPolitiki για την ευκαιρία να ανατρέξει σε αναμνήσεις του από τη Χαλκιδική κατά τα παιδικά του χρόνια.

 

 

Η κ. Ελένη Μαλούτα. Γενική γραμματέας Μακεδόνων Βελγίου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία  φιλοξενίας της Κασσάνδρας στο Βέλγιο, τονίζοντας ότι πρέπει να προβληθεί η Χαλκιδική και η Κασσάνδρα για να έχει υπ’ όψιν του ο κόσμος τον τόπο ως προορισμό τουρισμού. Όπως είπε, οι Βέλγοι είναι πολύ φιλικοί προς τους Έλληνες και την Ελλάδα, γνωρίζουν μέρη όπως η Κρήτη, πρέπει να μάθουν και τη Χαλκιδική.

Η γενική αίσθηση της αποστολής από την όλη διοργάνωση είναι ότι η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητή χώρα. Πολλοί είναι οι φιλέλληνες που δεν μιλούν ελληνικά, παρά μόνο του «γειά σου», και στο άκουσμα της Ελλάδας σε αγκαλιάζουν και σου σφίγγουν το χέρι. Εξάλλου, οι γεύσεις και ο χορός ενώνουν ακόμη περισσότερο τους λαούς.