Δεν πρόλαβε καλά καλά να κυκλοφορήσει το «Solo: A Star Wars Story» στους κινηματογράφους, και το Hollywood Reporter αποκάλυψε ότι ο Τζέιμς Μάνγκολντ, σκηνοθέτης του «Λόγκαν», ανέλαβε να γράψει και να σκηνοθετήσει μία ακόμη ταινία spin-off του «Star Wars» με ήρωα τον Μπόμπα Φετ.

Το όνομα μπορεί να μη λέει πολλά στους πιο casual θεατές των ταινιών, αλλά ο κυνηγός επικηρυγμένων με το φλογοβόλο και το τζετ πακ έκλεψε την παράσταση στο «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» και έγινε όχι μόνο από τους αγαπημένους χαρακτήρες των φαν, αλλά κάποιες φιγούρες του παραμένουν από τα σπανιότερα και ακριβότερα παιχνίδια Star Wars. Για το κοινό της εποχής ο Μπόμπα Φετ ήταν δεύτερος καλύτερος κακός μετά τον Νταρθ Βέιντερ, και αμέτρητα βιβλία και κόμικ στα 80s και τα 90s ασχολήθηκαν με την ιστορία και τις περιπέτειές του.

Είχε την ατυχία να συμπεριληφθεί στα πρίκουελ του Λούκας και ειδικότερα στην «Επίθεση των Κλώνων», που ανταγωνίζεται την «Αόρατη Απειλή» για τον τίτλο της χειρότερης ταινίας «Star Wars». Εκεί τον γνωρίσαμε ως παιδί, κλώνο του κυνηγού επικηρυγμένων Τζάνγκο Φετ από τον οποίο κληρονόμησε και το χαρακτηριστικό κράνος.

Ο ήρωας βρήκε άδοξο τέλος στην «Επιστροφή του Τζεντάι», όταν τον κατάπιε το τέρας Σάαρλακ – ένα τεράστιο στόμα μέσα στην έρημο, που χωνεύει την τροφή του για χίλια χρόνια. Όμως σύμφωνα με τα βιβλία που μεσολάβησαν όλα αυτά τα χρόνια που δεν είχαμε ταινίες «Star Wars», ο Μπόμπα Φετ κατάφερε να ξεφύγει και να συνεχίσει τις περιπλανήσεις του.

Πέρα από την ταινία για τον Μπόμπα Φετ, στα σκαριά βρίσκεται ακόμη μία ταινία για τον Όμπι-Ουαν Κενόμπι, τον δάσκαλο του Λουκ Σκάιγουοκερ (αλλά και του πατέρα του, Άνακιν), που στις πρώτες ταινίες υποδύθηκε ο Αλεκ Γκίνες και στα πρίκουελ ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την Disney ή τη Lucasfilm, αλλά οι φήμες θέλουν τον ΜακΓκρέγκορ να επιστρέφει στο ρόλο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Στίβεν Ντάλντρι («Μπίλι Έλιοτ», «Οι Ώρες»).