287.000 δικαιούχοι του ΚΕΑ είναι στο “περίμενε”. Τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς ως είθισται από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Τα μηνύματα που φτάνουν στο dikaiologitika news από αναγνώστες είναι χιλιάδες. Οι δικαιούχοι καταγγέλλουν ότι τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς, παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν.

Προς το παρόν, ωστόσο δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους παράγοντες για κάποια εμπλοκή ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως μεταδίδε και το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σήμερα Παρασκευή 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2018, όπως έχει ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 63.077.250,94 ευρώ θα καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Ο κύριος Τάγαρης πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ δηλωσε.

Το λάθος για την μη πληρωμή του ΚΕΑ απο το απόγευμα της Πέμπτης είναι της ΗΔΙΚΑ καθώς δεν ειχε στείλει τις λίστες για πληρωμή. Στην ουσία η πληρωμή παρότι η απόφαση του Υπουργείου μιλάει για 25/5 μεταφέρθηκε για τις 26/5 αρα τα χρήματα θα ειναι απο σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι στους λογαριασμούς οπως δήλωσε ο κύριος Ταγαρης.

Για την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για το Α21 δηλωσε οτι δεν θα υπάρχει κανενα πρόβλημα , θα μπορουν να γινουν 10.000 αιτήσεις την ωρα, η πληρωμή θα γίνει τελος Ιουνίου και θα ακολουθήσει η επόμενη τελος Ιουλίου.

Φωτίου σε πρωϊνή εκπομπή

Σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου από πολύ πρωί εμφανίστηκε σε διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης, εκτάκτως, για να «μαζέψει» τα ασυμμάζευτα και φυσικά να κάνει οτι κάνει κάθε ανεύθυνος πολιτικός: Να καταγγείλει τα Μέσα Ενημέρωσης που παραπλάνησαν τον κόσμο. Έτσι λοιπόν είπε ότι φταίνε τα ΜΜΕ διότι όπως εξήγησε «ποτέ δεν υπήρξε ανακοίνωση ότι θα πιστωθούν τα χρήματα στις 24 του μήνα». Πράγματι δεν υπήρξε ανακοίνωση γι αυτόν τον μήνα, όπως δεν υπήρξε και για όλους τους προηγούμενους που τα χρήματα έμπαιναν στους λογαριασμούς από τις 24 το απόγευμα. Και φυσικά εκτός από τα… «κακά» ΜΜΕ αυτό το ξέρουν καλύτερα οι δικαιούχοι.