Τη στιγμή που η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η οικονομία της χώρας βυθίζεται σε κρίση, η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει το γνωστό παιχνίδι προπαγάνδας, που έχει εφαρμόσει και στο θέμα με την Ελλάδα, ρίχνοντας τις ευθύνες για τον καταποντισμό της τουρκικής οικονομίας σε εξωτερικούς παράγοντες, κάνοντας λόγο για οργανωμένη οικονομική επίθεση από ξένα κέντρα, όπως συνέβη και στην απόπειρα του πραξικοπήματος το 2016.

Από αυτή τη λογική του -φταίνε οι άλλοι- δεν ξέφυγε φυσικά ούτε ο Γιγίτ Μπουλούτ, δεξί χέρι του «σουλτάνου» Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε αποκλειστικά στη Δύση, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ επιτίθενται στην Τουρκία, προκαλώντας τριγμούς στην οικονομία της Άγκυρας ενόψει των εκλογών.

«Το κέντρο που διοργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 τώρα εξαπολύει ‘’οικονομική επιχείρηση’’ εναντίον της Τουρκίας», ισχυρίστηκε ο Μπουλούτ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ενώ κατηγόρησε τους επιχειρηματίες που εγκαταλείπουν τη χώρα, καταγγέλλοντας ότι «μας ξεπουλάνε».

«Οι επιχειρηματίες που έβγαλαν το ψωμί τους στην Τουρκία τα τελευταία 60 χρόνια τώρα εγκαταλείπουν τη χώρα με τα δισεκατομμύρια μας… μας ξεπουλάνε… δεν υπάρχει πρόβλημα… δεν χρειαζόμαστε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Μπουλούτ συνέχισε λέγοντας ότι πίσω από την επίθεση ξένα κέντρα. Είπε ότι οι αγορές στην Τουρκία δέχονται επίθεση από το Λονδίνο, τη Νεα Υόρκη και το Τελ Αβίβ. «Όπως και το 2016 με την απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά επαλαλαμβάνω ότι δεν τους φοβόμαστε!».