Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο κύκλοι βιβλιοπαρουσιάσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Πολυγύρου. Ένα εγχείρημα που αρχικά τέθηκε σε εφαρμογή δοκιμαστικά, πολύ σύντομα όμως το κοινό του Πολυγύρου το αγκάλιασε και θέλησε να καθιερωθεί. Η τελευταία παρουσίαση αφορούσε το διήγημα, και όπως είπε η κ. Ιφιγένεια Κυριάκου, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αριστοτέλης», για άλλη μια φορά υπήρξε συγκινητική η προσέλευση και η αγάπη που έδειξε η τοπική κοινωνία στο βιβλίο.

«Αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη για τις παρουσιάσεις του τρίτου κύκλου και με τη βοήθεια πάντα του Νίκου Πιτσιόρλα βιβλιοθηκονόμου, που ξεκίνησε μια προεργασία για τον προσεχή Σεπτέμβριο. Σε κάθε παρουσίαση έρχονται ακόμη περισσότερα άτομα και αυτό μας ικανοποιεί», τόνισε η κ. Κυριάκου.

Στη δημοτική βιβλιοθήκη Πολυγύρου υπάρχουν 10 χιλιάδες  τίτλοι.

Κυριαρχεί η λογοτεχνία, υπάρχει όμως μεγάλη γκάμα και σε βιβλία  ιστορίας, ψυχολογίας καθώς και παιδικό τμήμα με πολλούς  τίτλους. «Τα νέα μας βιβλία, πάνω από 700 στον αριθμό είναι ενυπόγραφα από τους συγγραφείς τους κάτι που δεν βρίσκει κανείς εύκολα σε όλες τις βιβλιοθήκες», τόνισε ο βιβλιοθηκονόμος κ. Πιτσιόρλας.

Οι δράσεις της βιβλιοθήκης θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι με παιδικά παιχνίδια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της βιβλιοθήκης.