ΤουρισμόςΧαλκιδική

Το εξωτικό νησάκι που βρίσκεται στη Χαλκιδική και έχει πάντα ζεστά νερά!

Ενας μικρός παράδεισος με τεράστιο φυσικό κόλπο και υπέροχο πευκόδασος

Ομορφιά εξωτική… Με διάφανα, τυρκουάζ, γαλήνια και ζεστά νερά, λευκή – ροζ άμμο και μία παραλία μήκους 700μ., προστατευμένη πάντα από τον άνεμο. Πρόκειται για τη Διάπορο, το νησάκι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη διάσημη παραλία της Χαλκιδικής, τη Βουρβουρού, μόλις 10 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο του δήμου Σιθωνίας.

Η έκτασή του είναι 3,2 τ.χλμ., με έναν τεράστιο φυσικό κόλπο, ο οποίος χρησιμεύει ως τόπος ελλιμενισμού για τα καράβια, όταν η θάλασσα γίνεται τρικυμιώδης. Ο κόλπος καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα θερμά και είναι κατάλληλα για χειμερινούς κολυμβητές.

Η Διάπορος έχει επίσης καταπράσινη βλάστηση, με τα πεύκα να καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το νησί, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τοπικός οικισμός, καθώς χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του χαλκού.

Απέχει μόνο 3 χιλιόμετρα από το βορειότερο έως το νοτιότερο σημείο και 1,5 από το ευρύτερο τμήμα του και δεν υπάρχουν λόφοι ή υψόμετρα. Εχει πολύ χαραγμένη ακτή με πολλούς όρμους με ρηχά νερά και η θάλασσα είναι μείγμα φωτός και σκούρου μπλε. Μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού είναι η Μυρσίνη στην ανατολική πλευρά, που ονομάζεται επίσης Λευκή παραλία ή Χαβάη λόγω της λευκής άμμου και του κεκορεσμένου νερού. Λόγω των γεωγραφικών τοποθεσιών, οι όρμοι προστατεύονται από τον άνεμο και δεν υπάρχουν κύματα.

Ακατοίκητο και το μεγαλύτερο από τα «εννέα νησιά της Βουρβουρούς»

Δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι στη Διάπορο, αλλά υπάρχουν και ιδιωτικές βίλες και εξοχικές κατοικίες προς ενοικίαση. Δεδομένου ότι είναι ακόμα λίγοι και τοποθετημένοι μακριά ο ένας από τον άλλο, αισθάνεστε σαν να είστε όλοι μόνοι στο νησί, ειδικά τη νύχτα. Οι άσφαλτοι δρόμοι και τα μονοπάτια διασχίζουν το νησί σε όλο το έδαφος, ώστε να μπορείτε να περπατήσετε σε σχεδόν οποιοδήποτε σημείο του.

Ανήκει σε μια ομάδα ακατοίκητων νησιών γνωστών ως τα «εννέα νησιά της Βουρβουρούς» και είναι το μεγαλύτερο από αυτά. Γύρω από την Διάπορο βρίσκονται πολλά ακόμα μικρότερα νησάκια, διάσπαρτα στα νερά του κόλπου της Βουρβουρούς, όπως το Αμπελίτσι, η Καλόγρια, το Περιστέρι, ο Άγιος Ισίδωρος και το Πρασονήσι.

Πως θα φτάσετε στο νησάκι

Είναι τόσο κοντά, που μπορεί κάποιος ψαράς από την περιοχή να σας μεταφέρει με τη βάρκα του. Φυσικά μπορείτε να πάτε με ιδιωτικό σκάφος ενώ υπάρχουν επίσης οργανωμένες εκδρομές με βάρκα που κάνουν μια περιήγηση γύρω από όλα τα νησάκια ή σας αφήνουν σε μια από τις παραλίες του νησιού για λίγες ώρες.

πηγή: life-events.gr

Σχετικά άρθρα

Close