Η Ιφιγένεια Βουρδούνη είναι η συγγραφέας που έκλεισε τον κύκλο των βιβλιοπαρουσιάσεων στη δημοτική βιβλιοθήκη Πολυγύρου.

Το βιβλίο της «Οι Ελαιώνες του Βερολίνου» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό του Πολυγύρου, όπως επίσης και πολλά ερωτήματα που για να απαντηθούν πρέπει κάποιος να το διαβάσει.

Αυτό τονίζει και η ίδια σε συνέντευξή της στο XalkidikiPolitiki, άλλωστε, καθώς όπως λέει υπάρχουν ελαιώνες στο Βερολίνο, υπάρχουν τα πάντα παντού όταν κουβαλάς την πατρίδα σου όπου πηγαίνεις. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου, η ιστορία του οποίου εξελίσσεται σε τρεις διαφορετικές πόλεις-χώρες όπου έχουν φύγει τα μέλη μιας οικογένειας από την Κέρκυρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Στο βιβλίο ο αναγνώστης διαβάζει για τον τρόπο με τον οποίο η ζωή επανενώνει τους ήρωες του μυθιστορήματος.

Για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η συγγραφέας ανέτρεξε σε βιβλία ιστορίας αλλά το περιεχόμενο του δικού της βιβλίου όπως διευκρινίζει είναι μυθοπλασία και όχι ιστορικό. «Για την εποχή εκείνη όσα κι αν γραφούν, όσα κι αν προβληθούν στον κινηματογράφο θα είναι λίγα για να αποδώσουν τα δεινά του πολέμου», αναφέρει η ίδια.