«Σεισμός» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Εντελώς ξαφνικά και μετά από 2,5… ονειρεμένα χρόνια, ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο… ξεδίπλωμα του μύθου του συλλόγου.

«Έλαβα την απόφαση να μην είμαι προπονητής της Ρεάλ τη νέα σεζόν» είπε στην αρχική του τοποθέτηση και συμπλήρωσε: «Τώρα είναι η σωστή στιγμή για όλους… Μπορεί να φαίνεται περίεργη απόφαση, αλλά έπρεπε να γίνει, είναι το καλύτερο για όλους. Για το κλαμπ, τους παίκτες και εμένα. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να νικά και χρειάζεται μία αλλαγή μετά από τρία χρόνια. Μία νέα… φωνή, μία νέα μέθοδο δουλειάς. Αγαπώ τη Ρεάλ, αγαπώ τον Φλορεντίνο Πέρεθ και είμαι ευγνώμων προς όλους. Φυσικά δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Η Ρεάλ μου έχει δώσει τα πάντα και θα είμαι εδώ, κοντά στην ομάδα για όλη μου τη ζωή. Μπορεί αυτή η απόφαση να μην βγάζει νόημα σε πολλούς, αλλά για μένα ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή».

«Δεν έχω κουραστεί να είμαι προπονητής. Ήταν τρία υπέροχα χρόνια στη Ρεάλ, αλλά ο χρόνος μου εδώ τελείωσε. Είναι φυσιολογική η φθορά, θα ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε να κερδίζουμε με μένα στο τιμόνι… Χρειάζεται μια αλλαγή για να παραμείνει η ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών. Δεν ψάχνω για άλλη ομάδα ενόψει της νέας σεζόν. Είναι πολύ πιο απλό από όσο φαίνεται. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να ξέρεις πότε θα σταματήσεις. Το κάνω για το καλό της ομάδας. Ήθελα να τελειώσω τώρα που όλα είναι καλά, μετά την κατάκτηση του Champions League», ανέφερε εν συνεχεία ο Ζιντάν.

Ερωτηθείς για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή του στη Ρεάλ, απάντησε: «Η καλύτερη ανάμνηση ήταν όταν ο πρόεδρος με έφερε στη Ρεάλ, σε αυτό το σπουδαίο κλαμπ, για να παίξω. Σας το λέω αυτό επειδή αποτελεί όνειρο για πολλούς ποδοσφαιριστές, αλλά δεν μπορούν όλοι να τα καταφέρουν. Υπάρχουν πολλές ωραίες στιγμές, ναι κατακτήσαμε 3 Champions League, αλλά το περσινό πρωτάθλημα ήταν η πιο σπουδαία στιγμή. Την χειρότερη ανάμνηση, νομίζω την ξέρετε. Ο επαναληπτικός με την Λεγανές φέτος στο Κύπελλο, όπου χάσαμε στο Μπερναμπέου και αποκλειστήκαμε».

Με αφοπλιστικό τρόπο ξεκαθάρισε πως η απόφασή του δεν έχει την παραμικρή σχέση με την «κρίση» στη σχέση της Ρεάλ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όχι, η απόφασή μου δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό το γεγονός».

Από την πλευρά του, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, που κάθισε στο πλευρό του Ζιντάν, είπε: «Μετά την κατάκτηση του Champions League, αυτή η απόφαση είναι απρόσμενη για εμάς. Ωστόσο οφείλουμε όλοι να την σεβαστούμε. Θα ήθελα να τον πείσω να αλλάξει την απόφασή του, αλλά ξέρω πως αυτό δεν μπορεί να γίνει… Θέλω να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωσή του, την αγάπη του και όλα όσα έκανε αυτά τα χρόνια στην ομάδα. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Χρειάζεται ένα διάλειμμα, το αξίζει».

Χθες, ο Γάλλος προπονητής είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρεάλ, όπου οι δύο άνδρες συζήτησαν τα πάντα, με τον «Ζιζού» να του μεταφέρει την πρόθεσή του να παραιτηθεί…

Ο Ζιντάν ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία των «μερένχες» τον Γενάρη του 2016, πριν από 878 μέρες, και κατάφερε μέχρι σήμερα να πανηγυρίσει 3 Champions League, 1 πρωτάθλημα, 1 ισπανικό Σούπερ Καπ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, με την ομάδα του να μην χάνει σε κανένα τελικό που συμμετείχε!

Πηγή: sport-fm.gr