Πεντανόστιμα κρεατικά αλλά και λαχταριστά ψαρικά. Σαλάτες θεσπέσιες, και όμως από τα πιο απλά υλικά. Κρασιά και καλή παρέα. Αυτά όλα και κάτι περισσότερο είναι το Μεταγγίτσι. Και μην σας ξεγελούν τα θαλασσινά επειδή είναι ορεινό χωριό. Έχει τα πάντα για τους επισκέπτες  του για τον απλούστατο λόγο. Οι άνθρωποι έχουν μεράκι, κι ό,τι κάνουν, το κάνουν με την ψυχή τους.

Το Μεταγγίτσι είναι ένας από τους σταθμούς στο οδοιπορικό μας στη Σιθωνία. Οι γεύσεις και τα αρώματα κάνουν το χρόνο να σταματά σε υψόμετρο 150 μέτρων και σε απόσταση από τη θάλασσα μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων.

[metaslider id=39574]

Οι κάτοικοι μετά βίας φτάνουν τους 800 στον αριθμό αλλά η κύρια ασχολία τους είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία. Εξ’ ου και τα πιάτα των κρεατικών που συναγωνίζονται τα καλύτερα εστιατόρια σε όλη τη χώρα. Τα ψητά από ντόπια κρέατα είναι ασύγκριτα, όπως παρατηρεί κανείς πριν ακόμη τα γευτεί. Το λάδι που χρησιμοποιούν δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Γαλανό Μεταγγιτσίου. Και τα θαλασσινά και ψαρικά εξίσου γευστικά και καλομαγειρεμένα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως οι ταβέρνες φημίζονται για το οικογενειακό τους περιβάλλον, τη ζεστασιά και το φιλόξενο ύφος τους.

Μπορεί όλα να τα ανεβάσαμε στα… ύψη για τα καλούδια του Μεταγγιτσίου, αυτό όμως που μένει χαμηλά είναι οι τιμές. Για να απολαύσει κανείς όσα σας προτείνουμε δεν χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.