Κόσμος

Eρντογάν: Από πού μας ήρθε αυτή η Uber;

Πρόθυμος να ικανοποιήσει κάθε συντεχνιακό αίτημα ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σήμερα αποφασισμένος να τερματίσει την παρουσία της Uber στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, «παράνομες» τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται λίγες εβδομάδες μετά τους νέους κανονισμούς που επιβλήθηκαν στη χώρα και οι οποίοι καθιστούν πολύ πιο δύσκολο στους οδηγούς να εγγραφούν στην Uber:

«Έχουμε κι αυτή την Uber. Αυτή η επιχείρηση τελείωσε. Δεν υπάρχει πια», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

«Έχουμε το δικό μας σύστημα ταξί.. Από πού μας ήρθε αυτή η Uber; Τη χρησιμοποιούν στην Ευρώπη , αλλά δεν με νοιάζει αυτό. Θα αποφασίσουμε μόνοι μας», είπε ο Ερντογάν.

Η εταιρία δεν έχει μέχρι στιγμής τοποθετηθεί στα σχόλια του Τούρκου Προέδρου.

Την εφαρμογή της Uber χρησιμοποιούν περίπου 2.000 οδηγοί των κίτρινων ταξί για να βρίσκουν πελάτες, ενώ άλλοι 5.000 οδηγοί εργάζονται για την UberXL, χρησιμοποιώντας μεγάλα βαν για μεταφορές σε πάρτι ή σε προορισμούς αεροδρομίων.

Στην Τουρκία λειτουργούν περίπου 17.400 ταξί και από την έναρξη της λειτουργίας της Uber στη χώρα, το 2014, οι ενστάσεις μεταξύ της εταιρίας και των επαγγελματικών οδηγών έχουν κλιμακωθεί.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close