Τραγική κατάληξη είχε για 70χρονη λουόμενη το μπάνιο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μεσημέρι της Δευτέρας,  η γυναίκα βγήκε από τη θάλασσα και κατέρρευσε στην ακτή μπροστά στα μάτια δεκάδων λουόμενων. Ωστόσο, υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση μέχρι να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ, και άλλο ένα 25λεπτο μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο από τα Ν. Μουδανιά στην Καλλιθέα. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται.

Δεκάδες οι πνιγμοί κάθε καλοκαίρι στη Χαλκιδική

Από τις πρώτες μέρες της θερινής περιόδου σημειώνονται συμβάντα πνιγμού στις θάλασσες της Χαλκιδικής, και μάλιστα ατόμων μεγάλης ηλικίας. Τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι λιμενικές αρχές δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πνιγμών αφορά λουόμενους της τρίτης ηλικίας, που είτε χάνουν τη ζωή τους μέσα στο νερό από παθολογικά αίτια, είτε πνίγονται καθώς κολυμπούν ακατάλληλες ώρες, μετά το φαγητό, ή νωρίς το πρωί σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Το φαινόμενο πάντως είναι λυπηρό για μια χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα όπως η Ελλάδα και στην οποία τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν από μικρή ηλικία κολύμπι.