Με τους καλύτερους οιωνούς έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος για το δήμο Αριστοτέλη καθώς όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Αργύρης Τσακνής, τα πρώτα γκρουπ των ξένων τουριστών ήδη καταφτάνουν.

Η δουλειά και η προσπάθεια που προηγήθηκε έγινε από την Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Προβολής που στη διάρκεια του έτους συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Ο δήμος Αριστοτέλη, στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων προγραμματίζει και φέτος για τις αρχές Αυγούστου στην Ιερισσό το Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Παράλληλα, προγραμματίζονται και οι επιμέρους πολιτιστικές  εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ τοπικού χαρακτήρα.

Η γνώμη του επισκέπτη μετράει

Η κίνηση που ξεχωρίζει φέτος από τη δημοτική αρχή Αριστοτέλη είναι μια μελέτη που θα εκπονηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για το πώς βλέπουν οι επισκέπτες το δήμο. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε συνεργασία με τον καθηγητή τουριστικής οικονομίας Σπύρο Αβδημιώτη, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.

Οι τουρίστες, μέσα από τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, σε έντυπα, αλλά και ηλεκτρονικά, θα μπορούν να αξιολογήσουν το δήμο και να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους απαντώντας στο σχετικό ερωτηματολόγιο. Η ίδια φόρμα θα είναι διαθέσιμη και μέσα από τον διαδικτυακό τόπο του δήμου. Πρόκειται για μια ολιγόλεπτη διαδικασία για τον επισκέπτη, που όμως θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της δημοτικής αρχής.