Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι δεν θέλει να διχάσει την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ προετοιμάζεται για το ταξίδι του στην Αυστρία.

«Δεν επιδιώκουμε να διχάσουμε οτιδήποτε ή οποιονδήποτε στην ΕΕ», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο ORF. «Πολύ περισσότερο μας ενδιαφέρει να είναι ενωμένη και ακμάζουσα η ΕΕ, γιατί αποτελεί τον πιο σημαντικό εμπορικό και οικονομικό εταίρος μας», συμπλήρωσε.

Το ταξίδι του Πούτιν στην Αυστρία θα είναι το πρώτο του στη δυτική Ευρώπη για διμερή συνάντηση έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο και την επίσκεψή του στη Φινλανδία, τον περασμένο Ιούλιο. Θα συναντήσει στελέχη της κυβέρνησης και επιχειρηματίες, ενώ θα δώσει το παρών και σε συνέδριο με εκπροσώπους των δύο χωρών. Ομως, το ζήτημα των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, εξαιτίας του ουκρανικού ζητήματος, θα βαρύνει τις συζητήσεις, σχολιάζει το Reuters.

Οι σχέσεις της Μόσχας με την ΕΕ παραμένουν τεταμένες, μετά και τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, για την οποία κατηγορούν τη Ρωσία. Η Αυστρία ήταν από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν προχώρησαν σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών εξαιτίας αυτής της υπόθεσης.