Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στις 7.30 το απόγευμα, η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, μας καλεί όλους στην κεντρική πλατεία των Νέων Μουδανιών για την αποτροπή του εγκλήματος της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ σε παραχαράκτες της ιστορίας που θέλουν με δυο δράμια μελάνι, να κάνουν δικό τους τον αμύθητο θησαυρό της Μακεδονικής Ιστορίας ΜΑΣ.

Επί ποδός βρίσκονται το τελευταίο δεκαήμερο τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έχει αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη θέρμη από δημάρχους, μητροπολίτες και τοπικούς φορείς όλων των πόλεων.

Οι αρχικοί φόβοι των διοργανωτών για χαμηλή προσέλευση λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την 6η Ιουνίου ξεπεράστηκαν. Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για την Τετάρτη.

Συγκεντρώσεις και σε όλη την Ελλάδα

«Η αγωνιστικότητα των Ελλήνων για το όνομα της Μακεδονίας είναι συγκινητική. Η Επιτροπή Αγώνα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη διοργάνωση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων. Εμείς διοργανώνουμε τις συγκεντρώσεις σε 13 πόλεις της Μακεδονίας θέλοντας να δείξουμε ότι οι Μακεδόνες βρίσκονται σε εγρήγορση. Εάν οι πολιτικοί μας επιμείνουν στην εκχώρηση του ονόματος και φέρουν την απόφαση αυτή προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή τότε θα μας βρούνε μπροστά τους. Είχαμε πει και το ξαναλέμε: το τρίτο συλλαλητήριο, όποτε και αν γίνει θα είναι τσουνάμι» δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Όθωνας Ιακωβίδης.