Μετά τη Σίβηρη και το Πευκοχώρι σειρά είχε η παραλία της Ν. Φώκαιας για τον καθαρισμό της ακτής από μαθητές, και του βυθού από μέλη της ΕΟΔ.

Στόχος της δράσης, η ανάδειξη της σημασίας της καθαρής παραλίας. «Είναι ένα μήνυμα να προσέχουμε λίγο περισσότερο τα πράγματα που δεν βλέπουμε. Να μην τα κρύβουμε κάτω από το χαλί της θάλασσας», τόνισε ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης.

Προτεραιότητα για το δήμο είναι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες, σύμφωνα με το δήμαρχο.

Η επιβάρυνση στη Ν. Φώκαια, ήταν μεγάλη δυστυχώς, αλλά ο καθαρισμός στέφτηκε με επιτυχία, σύμφωνα με την Πρόεδρο  της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του δήμου Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Κασσάνδρα δεν είναι μόνο όμορφη, είναι και καθαρή.

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας είναι το γεγονός ότι οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου της Ν. Φώκαιας αντιλήφθηκαν πόσο σημαντική είναι η δράση, βλέποντας τον όγκο αλλά και το περιεχόμενο των απορριμμάτων που έβγαλαν οι δύτες από τη θάλασσα.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος ο δήμος Κασσάνδρας ήταν πιλοτική, σε συνεργασία με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου και τους εθελοντές της ΕΟΔ από τη Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας.

«Είμαστε υπεύθυνοι αποκλειστικά εμείς οι άνθρωποι. Τα περισσότερα αντικείμενα είναι πράγματα μέσα από τα σκάφη που τα πετούν στη θάλασσα οι ασυνείδητοι. Εκτιμούμε πως θα έρθουμε άλλη μια φορά για να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό», ανέφερε ο Χρήστος Σερέτης, Υπεύθυνος  Πολιτικής Προστασίας Κασσάνδρας.