Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση σε επίπεδο στελέχωσης διασωστών του ΕΚΑΒ, στα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής αλλά και στο ΓΝΧ ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ.Μ. Στέλιος Βαλιάνος. Εξαίρεση, κατά λίγο, όπως τονίζει ο ίδιος, είναι το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών.

 Αφορμή για τις εκκλήσεις προς πολιτεία και διοίκηση του ΕΚΑΒ να στελεχώσουν τις υπηρεσίες του νομού στέκεται για άλλη μια φορά ο τραγικός θάνατος 70χρονης που πέθανε στην παραλία Καλλιθέας  βγαίνοντας από τη θάλασσα, ενώ το ασθενοφόρο έφτασε 25 λεπτά αργότερα.

Ο νομός σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο χρειάζεται πάνω από 70 διασώστες για να υπάρχει κάλυψη σε βάρδιες σε 24ωρη βάση και σε όλα τα Κέντρα Υγείας. Αυτή τη στιγμή το προσωπικό υπολείπεται διασωστών κατά το ήμισυ του απαιτούμενου αριθμού.

«Τι άλλο πρέπει να συμβεί προκειμένου η πολιτεία και η διοίκηση του ΕΚΑΒ να σταθούν απέναντι στο ζήτημα που αφορά τη Χαλκιδική, και να στελεχώσουν την υπηρεσία τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι που πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός λόγω διακοπών. Βιώνουμε μια αδιαφορία από την πολιτεία και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ», επεσήμανε ο κ. Βαλιάνος.

Μάλιστα επανέλαβε και την πρόταση της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών δυνάμεων της Χαλκιδικής να καλύψουν τις ανάγκες σε στέγη και σίτιση για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν προς τη Χαλκιδική από το ΕΚΑΒ, τουλάχιστον προσωρινά για τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Δεν ζητάμε κάτι πολυτελές. Ζητάμε το αυτονόητο. Αυτό που αφορά τη ζωή και τη διάσωσή της την κρίσιμη στιγμή», σημείωσε με έμφαση ο κ. Βαλιάνος.