Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της χειραγώγησης μετοχών καθώς κι αν υπήρξαν οικονομικές ατασθαλίες που οδήγησαν σε ιλιγγιώδεις απώλειες τις μετοχές της, διέταξε για την υπόθεση της Folli Follie ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την οποία στρέφεται κατά της εταιρείας και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, με το αιτιολογικό ότι δεν της παρείχαν τα στοιχεία που ζητήθηκαν, ενώ παράλληλα την κατηγορεί ότι παρεμπόδισε τον έλεγχο που γίνεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών για τη διερεύνηση των ισχυρισμών του fund QCM περί οικονομικών ατασθαλιών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπ. Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο της FFG που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2017 έφθασε να διαπραγματεύεται ακόμη και στο 30% της ονομαστικής του αξίας. Αντίστοιχα, το ομόλογο που εκδόθηκε το 2014, μετατρέψιμο σε μετοχές, έφθασε να διαπραγματεύεται στο 62% της ονομαστικής του αξίας. Παράλληλα, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας μειώθηκε κατά 700 εκατ. ευρώ, με την τελευταία αποτίμηση του ομίλου στο Χ.Α. πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης να διαμορφώνεται στα 321 εκατ. ευρώ.