Οι γονείς που πήγαν τα παιδιά τους σήμερα για την προγραμματισμένη προπόνηση στο τμήμα Μπάσκετ του ΠΟΜ, στο Κλειστό των Νέων Μουδανιών, βρέθηκαν μπροστά σε μία μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη. Το Κλειστό Γήπεδο είχε παραχωρηθεί από τον Οργανισμό Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας για αγώνες TAE KWON DO και κανείς δεν είχε ενημερωθεί για αυτό.

Αποτέλεσμα ήταν οι προπονητές, οι αθλητές και οι γονείς τους να πηγαίνουν στο γήπεδο και να ανακαλύπτουν εκεί ότι δεν θα γίνει η προπόνηση.

Περισσότερα από 60 παιδιά, ηλικίας από 5 μέχρι 12 ετών μαζί με τους γονείς τους, ταλαιπωρήθηκαν γιατί, για ακόμα μία φορά, ο Δήμος Νέας Προποντίδας δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί με τους Δημότες του και συγκεκριμένα με έναν Αθλητικό Σύλλογο που έχει στις τάξεις του περισσότερα από 150 παιδιά.

Για το τυπικό της υπόθεσης, φυσικά και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας έχει κάθε δικαίωμα να ορίζει αγώνες στο Κλειστό. Δικό του είναι άλλωστε, έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Αλλά τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν το κλειστό όλο το χρόνο για προπονήσεις έχουν καταθέσει προγράμματα με ημέρες και ώρες, και έχουν υποχρεώσεις απέναντι στους αθλητές τους. Όλο αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί απλά με ένα τηλεφώνημα, αν οι υπεύθυνοι έκαναν σωστά την δουλειά τους.

Στα Νέα Μουδανιά δεν παίζουν Μπάσκετ και Βόλεϊ

Να θυμίσουμε ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Νέας Προποντίδας 2015-2019 δεν αναφερόταν καθόλου η ύπαρξη τμημάτων Μπάσκετ και Βόλεϊ στα Νέα Μουδανιά. (πηγή)

Γενικά δεν το έχουν με το Μπάσκετ.

Ανακοίνωση του ΠΟΜ

Ο ΠΟΜ έβγαλε ανακοίνωση προς τους γονείς ενημερώνοντας τους, έστω και καθυστερημένα, για την ακύρωση των προπονήσεων. Στην ανακοίνωση του κλείνει με το, «ο Αθλητισμός ενώνει» και συμφωνούμε μαζί τους. Όλα τα αθλητικά σωματεία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά και η εμπειρία μας στο χώρο δείχνει ότι αυτό πραγματικά γίνεται, όταν η Δημοτική αρχή δεν βάζει το χεράκι της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΙΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

Λόγω διάθεσης του Κλειστού από τον Δήμος Νέας Προποντίδας για αγώνες TAE KWON DO οι πρωινές προπονήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους γονείς αλλά ο Δήμος και ο Οργανισμός Αθλητισμού δεν θεώρησαν σκόπιμο να ενημερώσουν κανέναν από τον ΠΟΜ ώστε με την σειρά μας να σας ενημερώσουμε και εσάς έγκαιρα.

Βρεθήκαμε και εμείς προ εκπλήξεως όπως και εσείς.

Δεν ξέρουμε πόσο δύσκολο ήταν για κάποιον «υπεύθυνο» να σηκώσει το τηλέφωνο και να μας ενημερώσει αλλά το αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρηθούν όλοι οι γονείς και οι αθλητές μας χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Και πάλι συγνώμη από το τμήμα Μπάσκετ του ΠΟΜ.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν σήμερα αγώνες TAE KWON DO και όσο και να προσπαθεί ο Δήμος να μας βάλει απέναντι τους, δεν θα τα καταφέρει. Ο Αθλητισμός ενώνει.

πηγή: Τμήμα Μπάσκετ ΠΟΜ