Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι ντέρμπι για τρεις, το Κίνημα Αλλαγής θα κάνει την ευχάριστη έκπληξη και θα πάρει εντολή, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ομιλία της σε πολιτική συγκέντρωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, είμαστε ο μόνος δρόμος και το μήνυμα αυτό, ηχηρό, αποφασιστικό, εγερτήριο φθάνει καθημερινά από τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα ότι αισθάνονται πρώτα Κίνημα Αλλαγής και μετά ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΔΗΜΑΡ, ΕΔΕΜ, Κινήσεις πολιτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας δεν είναι περήφανος για την πορεία του και τη διαδρομή του. Αυτή η αντίληψη μας εμπνέει και στην κορυφή. Είναι το αίσθημα της κοινής αποστολής. Οτιδήποτε άλλο θολώνει το μήνυμά μας», είπε η κ. Γεννηματά.

Διαβεβαίωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θ΄ ανταποκριθεί, θα φανεί αντάξιο της απόφασης της κοινωνικής του βάσης να προχωρήσουν όλοι μαζί και παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι μάταια πασχίζουν να συντηρήσουν τον διχαστικό διπολισμό.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προβαίνει σε “κοροϊδία χωρίς όρια” και τον κ. Μητσοτάκη ότι υπόσχεται “ανάπτυξη και πλούτο για τους ισχυρούς και τους λίγους”. «Μάταια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πασχίζουν, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, να εμποδίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας, για να συντηρήσουν το μίζερο και διχαστικό διπολισμό. Τσάμπα κόπος οι καθημερινές, συστηματικές και ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους και τους επικοινωνιακούς χορηγούς τους. Θα απογοητευθούν. Είμαστε αποφασισμένοι. Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα. Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση.

Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ναι έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται. Η ώρα της Αλλαγής πλησιάζει. Εμείς δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, αλλά ο μόνος Δρόμος!”, υπογράμμισε.

«Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ», διαμήνυσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα. Είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι για ό,τι υπαγορεύει το συμφέρον του λαού και του τόπου. Έτοιμοι να εγγυηθούμε με τη δική σας δύναμη, την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Φεύγουμε μπροστά, κι αφήνουμε πίσω ό,τι μας κρατά στο χθες. Φεύγουμε μπροστά για ένα καλύτερο αύριο, με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή. Προχωράμε και θα νικήσουμε».