Ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της συζήτησε με τους εμπλεκόμενους φορείς η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Φλέγον ζήτημα που απασχόλησε την τρίωρη συνάντηση ήταν  οι ψηφιακές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχουν αρνητικές επιπτώσεις κυρίως στα ενοικιαζόμενα και στα μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα.

Η Υπουργός δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πορεία της Χαλκιδικής με τις αυξητικές όπως είπε τάσεις, τα τελευταία 3 χρόνια. Χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με τους φορείς του τουριστικού κλάδου και με τους δήμους. Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει προς τα αρμόδια Υπουργεία όλα τα θέματα που της τέθηκαν από τους φορείς της Χαλκιδικής και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν. Στόχος παραμένει, σύμφωνα με την Υπουργό η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν καθώς και η προσέλκυση τουριστών με «υψηλά βαλάντια». «Είναι μια περιοχή πανέμορφη που πραγματικά όσοι έρχονται γίνονται πιστοί επισκέπτες», ανέφερε για τη Χαλκιδική.

Ικανοποίηση για την πορεία της συνάντησης εξέφρασε η κυβερνητική βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος τόνισε ότι προβλήματα πολλών ετών δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε δύο χρόνια, χρειάζεται όμως όπως είπε, να παρθούν πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο, η Χαλκιδική έδειξε ότι απέναντι σε όλα τα προβλήματα είναι ενωμένη κάτω από την ομπρέλα του Τουριστικού Οργανισμού.

Επί τάπητος τα θέματα του τουρισμού

Οι δήμοι έθεσαν επιμέρους ζητήματα που δεν είναι όλα αρμοδιότητα του Υπουργείου, ωστόσο η Υπουργός τα άκουσε με προσοχή. Κοινό πρόβλημα που τέθηκε είναι η βελτίωση των οδικών αξόνων. Επιμέρους ζητήματα, η μάστιγα της ελεύθερης κατασκήνωσης, αλλά και το θέμα της ιατρικής κάλυψης στο δήμο Αριστοτέλη. Υποδομές όπως το νέο τουριστικό καταφύγιο τέθηκαν από το δήμο Σιθωνίας. Την αύξηση της δημοτικής αστυνομίας στους δήμους έθεσε ο δήμος Πολυγύρου.

«Τέθηκαν πάρα πολλά ζητήματα όπως οι δρόμοι, το παραεμπόριο και η ελεύθερη κατασκήνωση. Περιμένουμε τα νέα δεδομένα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Μας έκανε εντύπωση η ειλικρίνεια της Υπουργού και η γνώση της πάνω στα θέματα που συζητήσαμε», ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κωφίδης.