Δήμος ΠολυγύρουΠολιτισμόςΧαλκιδική

Παρουσίαση βιβλίου από την Νεολαία Γαλάτιστας

Ο Σύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τον ηθοποιό Γιώργο Μπινιάρη, ο οποίος αφηγείται συνοδεία ζωντανής μουσικής το υπέροχο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού.

«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον»

Η βαθιά και συγκινητική σχέση του παππού με τον εγγονό, το γοητευτικό παραμύθι του ραυτόπουλου και της χρυσόμαλλης νεράιδας και οι ιστορίες του παππού εν είδει λαϊκής οδύσσειας, αφυπνίζουν σε όλους μας οικείες μνήμες και μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μύθου και του γλωσσικού πλούτου του Γεωργίου Βιζυηνού.

Μια ιδιαίτερη μουσικο-αφηγηματική παράσταση στην οποία αξίζει να παρευρεθείτε.

Σάββατο στις 20:30 στο θεατράκι του Λυκείου (παλιό Δημοτικό σχολείο).

Είσοδος Ελεύθερη!

Η εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/142144713314249/

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιώργος Μπινιάρης γεννήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο.

Θέατρο σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου.

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με πολλά αθηναϊκά και περιφερειακά θέατρα, το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, με τους σκηνοθέτες Λεωνίδα Τριβιζά, Δήμο Αβδελιώδη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Νίκο Καραθάνο, Πηγή Δημητρακοπούλου, Στάθη Λιβαθινό, Σοφία Σπυράτου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Άντζελα Μπρούσκου, Γιολάντα Μαρκοπούλου, Δημήτρη Τάρλοου, Ζωή Χατζηαντωνίου, Δημήτρη Καρατζά και Ιώ Βουλγαράκη.

Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Γιάννη Οικονομίδη, Τάσο Μπουλμέτη, Σύλλα Τζουμέρκα και Γιώργο Ζώη, καθώς και σε ταινίες μικρού μήκους νέων σκηνοθετών.

Στο θέατρο σκηνοθέτησε τα έργα Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου, Η σονάτα του σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου και Τα ρόδα της αυγής του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Δίδαξε στη Δραματική Σχολή Μορφές του θεάτρου Εμπρός  και επί σειρά ετών σε Προγράμματα θεατρικής αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

Σχετικά άρθρα

Close